|

MSB: Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde 1 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca üs bölgesine açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanan Tank Uzman Çavuş Selçuk Kurt'un şehit olduğunu duyurdu.

06:56 - 14/01/2023 суббота
Güncelleme: 11:51 - 14/01/2023 суббота
DHA
MSB: Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde 1 asker şehit oldu
MSB: Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde 1 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca üs bölgesine açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanan Tank Uzman Çavuş Selçuk Kurt'un şehit olduğunu duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

  • "Fırat Kalkanı Harekat Bölgesinde, 13 Ocak 2023 tarihinde, BTÖ mensuplarınca bir Üs Bölgemize açılan taciz ateşi sonucunda ağır yaralanan Tnk. Uzm. Çvş. Selçuk Kurt derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

BAKAN AKAR'DAN TAZİYE

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit asker için başsağlığı mesajı yayımladı. Akar mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız 13 Ocak 2023 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kullandı.

Şehidin naaşı memleketi Mersin'e gönderildi

Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde teröristlerce bir üs bölgesine açılan taciz ateşinde ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Selçuk Kurt'un naaşı, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Mersin'e gönderildi.

Şehit Tankçı Uzman Çavuş Selçuk Kurt'un naaşı, Gaziantep Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından Bahattin Nakıboğlu Camisi'ne getirildi.

Burada düzenlenen törende, şehit Kurt'un Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, helallik istendi.

Şehidin naaşı, kılınan namazın ardından defnedilmek üzere memleketi Mersin'e uğurlandı.

Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

#MSB
#Şehit
#Fırat Kalkanı Harekâtı
1 год назад