|

MSB: Türk ve Rus askeri heyetler mutabık kaldı

Milli Savunma Bakanlığı, Rusya'da gerçekleştirilen temaslar hakkında bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "İdlib’de sürdürülen işbirliğinin önemine ve devamına vurgu yapıldı. Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki durum ile ilgili olarak ise, Türkiye’nin, bölgedeki PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütünden kaynaklanan güvenlik kaygılarının giderilmesi konusunda karşılıklı anlayış birliği içinde olunduğu gözlendi" bilgileri kamuoyuyla paylaşıldı.

Yeni Şafak
17:12 - 2/02/2019 Cumartesi
Güncelleme: 17:38 - 2/02/2019 Cumartesi
AA
Rusya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmenin ana konusu Suriye'deki gelişmelerdi.
Rusya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmenin ana konusu Suriye'deki gelişmelerdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Rusya'da gerçekleştirilen temaslar hakkında bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Suriye’de son dönem yaşanan gelişmelerle ilgili görüşmeler yapmak üzere Rusya Federasyonuna giden Milli Savunma Bakanlığı heyeti çalışmalarını tamamlayarak yurda döndü.

Heyetin Rus muhatapları ile yaptığı görüşmelerde İdlib başta olmak üzere Suriye’deki son gelişmeler Astana ve Soçi’de imzalanan mutabakatlar çerçevesinde değerlendirildi.

  • Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki durum ile ilgili olarak ise, Türkiye’nin, bölgedeki PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütünden kaynaklanan güvenlik kaygılarının giderilmesi konusunda karşılıklı anlayış birliği içinde olunduğu gözlendi.

Bu çerçevede, görüşmelerde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde terörün her türlüsü ile mücadelede karşılıklı işbirliğinin önemi bir kez daha teyit edildi."

#Rusya
#Türkiye
5 yıl önce