|

Müdürden buruk veda

Görevden alınan İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, çalışanlarına veda ederken, kendisine teklif edilen daha üst görevleri kabul etmediğini söyledi. Teşkilattan ayrılmayacağını söyleyen Bakar'ı çalışma arkadaşları gözyaşlarıyla uğurladı.

İsmail Yıldız
00:00 - 20/06/2009 Cumartesi
Güncelleme: 03:21 - 20/06/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Müdürden buruk veda
Müdürden buruk veda

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini 6 yıldır yürüten Mehmet Bakar, Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından kendisine daha üst görevler teklif edildiğini ileri sürdü.

6,5 YILDIR VEKALETEN GÖREVLİ

Mehmet Bakar, görevden alınması ile ilgili Sağlık Müdürlüğü yemekhanesinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Bakar'a destek vermek için gelen çok sayıda hastanenin başhekimi ve sağlık personeli katıldı. Sağlık Müdürlüğü görevini yaklaşık 6,5 senedir sürdürdüğünü belirten Bakar, “Görevimin 3,5 yılını İl onayıyla yürüttüm, bakanlıkta kaydım yoktur” dedi.

'HASEKİ'YE DÖNERİM' DEDİM

Görevden ayrıldıktan sonra konuşmaması karşığında daha yüksek makamda görevler teklif edildiğini ileri süren Bakar, “Benim kadrom Haseki Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olarak duruyor. Ben 'Haseki'ye geri dönerim ve teşkilattan ayrılmam' dedim” şeklinde konuştu. Bakar kendisine böyle bir teklifte bulunulması halinde memurluktan da istifa edeceğini belirtti.

6 YILDA 17 HASTANE AÇTIK

İstanbul'daki hizmetlerini anlatan Bakar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Bakar “Ben hep konuştum. Yarın da konuşacağım. Dilsiz şeytan olmadım. Olmayacağım” dedi. Görevden ayrılmasıyla 29 yönetici personelin istifa etme kararı aldığını söyleyen Bakar, destekleri için teşekkür ettiği çalışanların görevlerine dönmelerini istedi. Bekar'ın veda konuşması sırasında salondaki bazı sağlık personelinin gözlerinin dolduğu görüldü.


Kurtarma ekibine 14 araç


İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin araç filosu güçlendirildi. Araçların önceki günkü teslim töreninde konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, 14 araçla birimin hareket kabiliyetinin dah da arttığını söyledi.



15 yıl önce