|

Muhalefette ittifakı anket belirleyecek

CHP ve 31 Mart ilk yerel seçim sınavı olacak İYİ Parti, ittifak için anket sonuçlarına göre formül üretecek. Seçime iş birliği ile girilmesi halinde ittifakın getireceği artılar ve eksiler tarafların ayrı ayrı yaptıracağı kamuoyu araştırması ile ortaya koyulacak.

Nur Banu Aras
04:00 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:38 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşmesinde ittifak için ilk adım atıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşmesinde ittifak için ilk adım atıldı.

31 Mart mahalli idareler seçimleri için partiler aday belirleme çalışmalarına devam ederken, muhalefet cephesinde de ittifak arayışları sürüyor. Önceki gün bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşmesinde ittifak için ilk adım atıldı.

Görüşme sonrası iki taraftan yapılan açıklamalar görüşmelerin olumlu olduğunu gözler önüne serdi. Edinilen bilgilere göre görüşmede, AK Parti ve MHP'nin ittifak yapmamasının avantaj olarak görüldüğü belirtildi, 31 Mart için iş birliği yapılması gerekliliğine vurgu yapıldı.

DESTEKSİZ KAZANMALARI ZOR

İlk kez yerel seçim sınavı verecek olan İYİ Parti, belediye kazanamayacağından endişe ettiği için CHP'nin desteği ile birkaç il belediyesini almak istiyor. Görüşmede, İYİ Parti'nin özellikle MHP'nin elinde olan Adana, Mersin ve Manisa'da şansının yüksek olduğunu bu yüzden de CHP'nin desteğine ihtiyacı bulunduğunu belirtti. CHP ise özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'e vurgu yaparak İstanbul ve Ankara'nın kendi yönetimine geçmesinin iş birliği ile olacağını kaydetti.

ARTILAR EKSİLER MASAYA YATIRILACAK

İki ismin toplantısında, mart ittifakı için anketlerden çıkacak sonuca göre formül üretilmesi kararı alındı. Seçime iş birliği ile girilmesi halinde ittifakın getireceği artılar ve eksiler tarafların ayrı ayrı yaptıracağı kamuoyu araştırması ile belirlenecek. Araştırmaların ardından taraflar arası nihai tokalaşma yapılacak. Çalışmaların ardından Kılıçdaroğlu ve Akşener'in yeniden bir araya gelerek ittifaka son noktayı koyması bekleniyor.

#CHP
#İyi Parti
#İttifak
5 yıl önce