|

Öcalan’ın yazıları Mülkiye’de sınav sorusu oldu

Abdullah Öcalan'ın PKK terör örgütünün kuruluş manifestosu olarak 1978'de kaleme aldığı metin, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde final sınavı sorusu oldu.

Yeni Şafak
16:14 - 20/01/2015 Salı
Güncelleme: 14:32 - 20/01/2015 Salı
Diğer

Abdullah Öcalan'ın PKK terör örgütü kuruluş manifestosu olarak 1978'de kaleme aldığı metin, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde final sınavı sorusu oldu.


9 Ocak 2015 ta­ri­hin­de Öğretim Görevlisi Barış Ünlü tarafından “Türkiye’de Siyasal Hayat ve Kurumlar” isimli dersin sınavında, Abdullah Öcalan’ın söz konusu iki yazısının karşılaştırılmasını istedi. Sınav sorusu şöyle:


“Abdullah Öcalan’ın yazmış olduğu, 1978 tarihli ‘Kürdis­tan Dev­riminin Yolu Manifestosu’ başlıklı broşür ile 2012 tarihli ‘Ortadoğu’da Yerel Sistem İnşası Olarak Demokratik Modernite’ başlıklı yazıyı, sömürge, ulus devlet, devrimci şiddet, demokrasi gibi kavramlara/olgulara olan yaklaşımları bağlamında kıyaslayınız. Bunu, arada geçen 34 yıl boyunca Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan değişimleri ve Kürt hareketinin Kürt toplumunun yaşadığı dönüşümleri içerecek şekilde yapınız.”



Bu olayın Vahdet gazetesinde “terör propagandası yapılıyor” şeklinde haberleştirilmesi üzerine  sosyal medyada Barış Ünlü'ye yönelik tepkiler geldi. Buna karşın sosyal medya üzerinden Barış Ünlü'ye destek verenler de oldu. 


Gazeteye konuşan Ba­rış Ün­lü şunları söyledi:


“Tür­ki­ye’de Si­ya­sal Ha­yat ve Ku­rum­la­rı der­si, Kürt ve Er­me­ni me­se­le­le­ri­nin mo­dern Tür­ki­ye ta­ri­hi­ni na­sıl şe­kil­len­dir­di­ği, na­sıl et­ki­le­di­ği üze­ri­ne bah­se­di­len bir ders. O ders­te an­la­tı­lan­lar, Kürt ve Er­me­ni me­se­le­le­riy­le il­gi­li olan o so­ru da Ab­dul­lah Öca­lan’ın 1970’ler­de PKK’nin or­ta­ya çık­tı­ğı gö­rüş­le­riy­le, 1978 yı­lın­da şu an 2012’de ce­za­evin­de ge­liş­tir­di­ği bir ya­zı­nın mu­ka­ye­se­si üze­ri­ney­di. Tür­ki­ye’de Kürt so­ru­nu­na na­sıl dö­nüş­tü­ğü­nü, bu dö­nü­şü­mü na­sıl et­ki­le­di­ği­dir. Der­sin ko­nu­suy­la bağ­lan­tı­lı bir so­ru­dur. Ben pro­pa­gan­da yap­mı­yo­rum, Kürt me­se­le­si­ni an­la­tı­yo­rum.”

#Abdullah Öcalan
#PKK terör örgütü
#kuruluş manifestosu
#Ba­rış Ün­lü
#Öcalan’ın yazıları Mülkiye’de sınav sorusu oldu
9 yıl önce