|

Okan'da yatırımlar sürüyor

Okan Üniversitesi İstanbul’un en büyük ikinci Kültür, Sanat ve Kongre Merkezini açmaya hazırlanıyor. Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, Sanat, Kültür ve Kongre Merkezi 25 milyon dolara mal olduğunu belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:49 - 9/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​​Okan Üniversitesi
​​Okan Üniversitesi

Merkezin eylül ayından itibaren İstanbul’un en büyük ikinci sanat merkezi olarak hizmet vereceğini söyleyen Okan, merkezin üniversite etkinliklerinin yanı sıra kongre, tiyatro, konser gibi organizasyonlar için de dışarıdan kullanıma açık olacağını dile getirdi. ABD’nin Miami kentinde yapacakları 70 katlı Okan Tower projesinden de bahseden Bekir Okan, “Miami’de temel atmadan 30-40 dairemiz satıldı bile. Konut fiyatları Türkiye’den ucuz. Metrekaresi 7 bin dolar. Toplam yatırım 300 milyon dolar. Okan Tower 4 yıl sonra tamamlanmış olacak” dedi.

EĞİTİME 400 MİLYON DOLAR YATIRIM

Hastanelerle birlikte eğitim yatırımına 300-400 milyon dolar harcadıklarını belirten Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, sağlık eğitimine önemli yatırımlarda bulunduklarını ifade etti. Okan ayrıca,"işe alımlarda mezunlarımıza öncelik veriyoruz. Mezunlarını işe yerleştirme hızında 12'inci üniversiteyiz" diye konuştu.

AR-GE'YE ÖNEM VERİYORUZ

İstanbul Okan Üniversitesi olarak araştırma ve proje geliştirme imkânlarımız ile iş yaşamına, toplumsal ve bilimsel gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla, ulusal ve uluslararası ARGE proje ortaklıkları ve fon imkânları oluşturulmasına özel önem verdiklerini vurgulayan Bekir Okan, "Üniversitemizde akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle geliştirilen Türkiye’nin ilk sürücüsüz araç projesi OKANOM’un da aralarında bulunduğu ulusal ve uluslararasıAR-GE projeleri ile ülkemizin gelişimine katkıda bulunuyoruz. AR-GE Bölümümüz her yıl üniversitemize önemli fon desteği sağlıyor" dedi. Okan, kurdukları AR-GE merkezlerinde öğrencilerine sanayi ile işbirliği içinde uluslararası projelerde çalışma imkanı da sunduklarına işaret etti.

#Bekir Okan
#İstanbul
6 yıl önce