|

Okul saatine güneş ayarı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, valiliklere yaz-kış şartlarını göz önünde bulundurarak okul saatlerinin ayarlanması konusunda yetki verdiklerini bildirdi. Bunun üzerine İstanbul Valiliği, ikili eğitim veren okullarda derslerin en erken 08:00’de başlayacağını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/09/2017 Cuma
Güncelleme: 00:38 - 15/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Okul saatine güneş ayarı
Okul saatine güneş ayarı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), okul saatlerinin ayarlanması konusunda yetkiyi valiliklere vermesinin ardından İstanbul Valiliği, ikili eğitim veren okullarda derslerin en erken 08:00’de başlayacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla illere gönderilen genelgeyle ilgili olarak, "Servis saatleriyle ilgili düzenleme konusunda valilerimiz tam yetkilidir" dedi. Bakan Yılmaz, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla illere genelge gönderdiklerini, servis saatleriyle ilgili düzenleme konusunda valilerin tam yetkili olduğunu belirterek, "Bir Iğdır'ı düşünün, bir Kars'ı düşünün, bir Ardahan'ı düşünün bir de Edirne'yi düşünün. Her valinin hepsine aynı kuralı uygulamak doğru olmayabilir. Ama valilerimizin kendi bulunduğu ilindeki devlet memurlarının durumunu, öğrencilerin ve okulun durumunu, yaz, kış durumunu da dikkate alarak en doğrusu ve en iyisi hangisiyse o konuda karar vermeleri hususunda biz bir genelge gönderdik" diye konuştu.

DERS SAATLERİ İLERİ ALINDI

İstanbul Valiliği,"İlimizde ikili eğitim öğretim yapan anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretimin sabah başlama saatinin daha ileri saate alınmasının uygun olacağı görüşüne varılmıştır. Bu kapsamda, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında eğitim öğretimin en erken sabah 08.00'de başlaması kararı alınmıştır" açıklamasını yaptı.


Güvenli eğitim için çalışacaklar

İlk kez 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde görev alacak “Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlileri”, çocukların okul hayatlarını huzur ve güven içerisinde sürdürebilmeleri için okul yönetimleriyle koordineli çalışacak. Görevi okulda çocukları her türlü suçtan, zararlı alışkanlıklardan, ihmal ve istismardan korumak olacak. Görevliler, karşılaştıkları veya okul yönetiminin bildirdiği sorunlar ile bunların çözümüne ilişkin notlarını, rapora kaydedecek.

  • 190 milyon ücretsiz ders kitabı dağıtılacak
  • Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2017-2018 eğitim-öğretim yılında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 600 çeşit olmak üzere, toplamda 190 milyon ücretsiz ders kitabı dağıtacak. Müfredat değişikliğinden dolayı bu yıl ilk kez 1, 5. ve 9. sınıflarda kullanılacak hemen hemen tüm ders kitapları kuşe kağıda basıldı.
#Eğitim
#MEB
7 yıl önce