|

Örgüt evinde gördüm

Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastıyla ilgili 28 sanığın yargılandığı dava başladı. Davanın ilk celsesinde suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın polis okulundaki dönem arkadaşları savunma yaptı. Sanık Doğukan Söylemez, "Sercan Başar ile arkadaşlık kurduktan sonra Mevlüt, 180 derece değişti. Birlikte örgüt organizasyonlarına gidiyorlardı" dedi.

Osman Özgan
04:00 - 9/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:17 - 9/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Katil Mevlüt Mert Altıntaş
Katil Mevlüt Mert Altıntaş

Türkiye-Rusya savaşı çıkarmayı amaçlayan FETÖ'nün, 2016 Ocak'ta ABD'de suikast kararı almasının ardından Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 19 Aralık 2016 tarihinde bir fotoğraf sergisinde polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti. Suikasta ilişkin Ankara Başsavcılığınca 13'ü tutuklu 28 kişi hakkında açılan davanın ilk celsesi dün yapıldı.


KARLOV SUİKASTINDA İLK CELSE

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ilk olarak, suikastçı Altıntaş ile İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören ve "FETÖ üyesi olmak suçundan" yargılanan sanıkların savunmaları alındı. Sanıklardan Bilal Dereli, Altıntaş ile aynı sınıfta olmadıklarını, suikastçıyı yalnızca simaen hatırladığını söyledi.

"HOCA EFENDİ" DİYE KONUŞULUYORDU

  • Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun koruma ekibinde yer alan eski polis memuru Doğukan Söylemez de FETÖ ile hiçbir irtibatının olmadığını ileri sürerek, "Polis okulunda "hoca efendi" diye konuşuluyordu. Ancak bana söylenene kadar ben bu "hoca efendinin" Fetullah Gülen olduğunu bilmiyordum. Böylece bu terör örgütüyle polis okulunda karşılaşmış oldum" dedi. Davanın sanıklarından olan Kaan Bülbül'ün ısrarı üzerine örgütün organize ettiği pikniğe gittiğini ancak burada dini sohbet olunca rahatsız olduğunu söyleyen Söylemez, "Örgüte yanaşmadığım için sürekli baskılara maruz kaldım. Örgüt beni 'kazanılmaya çalışılan kişi' olarak fişlemiş ama beni hiçbir zaman kazanamadı. Polis okulundan sonraki 4 yıllık meslek hayatım boyunca da örgütle irtibata geçmedim" diye konuştu.

ALTINTAŞ'LA AYNI SIRADA OTURDUK

Sınıf organizatörünün Kaan Bülbül, yardımcısının ise suikastçının ev arkadaşı Sercan Başar olduğunu söyleyen sanık Söylemez, Mevlüt Mert Altıntaş ile ilgili de önemli ifadeler kullandı. Söylemez, "Mevlüt ile aynı sınıftaydık hatta bir ara yan yana oturduk. Okula ilk başladığımızda tesadüfen arkadaşlık kurduk. İlk zamanlar aramız iyiydi. Kendisi dini konulara yakın birisi değildi. Kız konularıyla ilgili konuşurduk. Ancak Mevlüt, Sercan Başar ile arkadaşlık kurduktan sonra 180 derece değişti ve benden uzaklaştı, sessizleşti. Bu aşamadan sonra namaz kılmaya başladı, kız konularıyla ilgili konuşmaktan kaçınıyordu. Duyduğum kadarıyla Sercan ile birlikte örgüt organizasyonlarına da katılıyordu" ifadelerini kullandı.

  • Hepsinde o vardı
  • Altıntaş'ın polis okulundan sınıf arkadaşı olan sanık Kadir Şamlı da sanık Kaan Bülbül'ün daveti üzerine örgüt toplantılarına katıldığını belirtirken, "Bu toplantılarda sınıfımızdan Sercan Başar, Büyükelçiye suikast düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş ve Ufuk Gül'ün de hazır olduğunu gördüm. Hemen hemen toplantıların hepsinde bu isimleri bu evde görüyordum. 2013 yılında polis okulunda FETÖ ile ilgili idari tahkikat başladığında burada bahsettiğim hususları idari tahkikat yapan polis okulu müdürlerine de bizzat anlattım. 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütle hiçbir irtibata geçmedim. Örgüt üyesi değilim, örgütsel bir faaliyette yer almadım" dedi.
#FETÖ
#​Rusya Büyükelçisi
#Andrey Karlov
#Mevlüt Mert Altıntaş
5 yıl önce