Skandalı örttüler: Bu saygısızlık tüm kadınlara yapıldı

Mehmet Güney
04:00, 30/05/2025, Cuma
Yeni Şafak
Skandalı örttüler: Bu saygısızlık tüm kadınlara yapıldı
Müsavat Dervişoğlu, Özgür Özel.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’ın TBMM Genel Kurulu’nda CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya’nın fotoğrafını çekip bir grupta “Sana bunu alacağım kral” mesajıyla paylaşması gündemden düşmüyor.

Olayın kamuoyunu yansımasının ardından CHP’li kadın milletvekilleri, CHP Grup Yönetimi’ne çıkarak harekete geçilmesini istedi. Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, kadın vekillere CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun görüştüğünü söyleyip olayın üzerine gidileceğini ifade etti. Ancak Toktaş’ın İYİ Parti içindeki Teşkilat Başkanlığı'ndan alınmasıyla yetinilmesi tepki çekti. Bu nedenle CHP’li kadın milletvekilleri sürecin kapatıldığını savundu. CHP’li kadın milletvekilleri, “Parti üyeliğini bırakın, milletvekilliğinden istifa etmesi lazım. Meclis koridorlarında görmek istemiyoruz” sözleriyle duruma tepki gösterdi. Öte yandan AK Partili kadın milletvekillerinin CHP'li kadın vekillere “Ortak hareket edelim” dediği, Özel ve Dervişoğlu’nun olayı kapatmasıyla birlikte AK Partili vekillere CHP’lilerden dönüş olmadığı öğrenildi.

Bu saygısızlık tüm kadınlara yapıldı

  • TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP'li Asu Kaya’yı kabul etti. CHP Milletvekilleri Sibel Suiçmez, Elvan Işık Gezmiş, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Aliye Timisi Ersever, Nurten Yontar ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez’in de yer aldığı kabulde, Kaya'nın TBMM’de çekilen fotoğrafı üzerinden hedef alınması görüşüldü. Kurtulmuş hiçbir medeni yaklaşımla izah edilemeyecek bu davranışın tüm kadınlara ve Meclis çatısı altında bulunan milletvekillerine karşı yapıldığını kaydetti. Meclis’in vakarına karşı yapılan bu saldırıyı asla kabul etmediğini belirten Kurtulmuş, konunun takipçisi olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osman Gazi'ye Özgür Özel pankarta el salladı
Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Osman Gazi'ye Özgür Özel pankarta el salladı
Yaşar Yıldırım’ın o sözleri yeniden gündem oldu: Bunun adına 'Müsavat' milliyetçiliği denir
Gündem
Yaşar Yıldırım’ın o sözleri yeniden gündem oldu: Bunun adına 'Müsavat' milliyetçiliği denir

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026