|

PKK'lıların korku ve paniği telsiz konuşmalarına yansıdı

Son operasyonlarda 953 PKK'lının öldürülmesinin ardından terör örgütünde başlayan panik ve korku telsiz konuşmaların yansıdı. İstihbarat birimlerinin deşifre ettiği konuşmalarda örgüt liderleri, "Halk devletin yanında, onlar ancak korkudan anlar, hedef gözetmeden sıkın" talimatları veriyor. Mesajda eğer başarıya ulaşamazlarsa, örgütün biteceği belirtiliyor.

Yeni Şafak
08:35 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:45 - 2/09/2015 Çarşamba
Diğer

7 Haziran sonrası kanlı eylemlerine yeniden başlayan PKK'lı teröristlerin telsiz konuşmaları ortaya çıktı. Bir yandan ülkeyi bölmek için hain planlar yapan teröristlerin diğer yandan da Kürt halkını aşağıladıkları deşifre oldu.



Terör örgütü PKK'nın yöneticilerinin en son yaptıkları telsiz konuşmalarına ulaşıldı. Akşam'ın haberine göre, istihbarat birimlerinin ele geçirdiği konuşmalarda PKK'lıların yaptığı tüm eylemleri kameraya alıp Kandil'e gönderildiği belirtiliyor.



Konuşmalarda yapılan saldırıların Kandil tarafından beceriksiz bulunduğu söyleniyor. Ayrıca verilen kayıpların özellikle yeni katılanlar üzerinde olumsuz bir etki ve korku yarattığı belirtiliyor.



DIŞ BASINA SERVİS EDİN


Sözde orta saha sorumlusu Azad Siser kod adlı, Ekrem Güney: Halkın sözde özerklik ilan ettiği, bu durumu kabul etmeyen devletin “halka" ve örgüte karşı topyekun bir savaş başlattığı algısı yaratılmalı.



- Halkı sahaya çekmek başar için olmazsa olmaz bir şart. Bu dönem örgüt için tarihi bir dönem ve final niteliğinde. Başarılı olunamazsa bizim için bitiş olacak.



- Yabancı basın eylemler hakkında olumlu haberler yapıyor. “İç savaş" algısı yaratacak görüntüler gerekiyor. Harap olmuş bina ve hendek çok işe yarıyor. Yabancı basına karşı her tür destek verilmeli.



- Özyönetim ilan edilen yerlerdeki çatışmalarda, TC'nin sivilleri katlettiği haberlerinin özellikle sosyal medyada dile getirilmesi gerekiyor.



- Bu sefer de başarılı olamazsak örgüt Kandil'deki yıkımdan sonra tükenir. Hava operasyonları Kuzey Irak'ta tahribata sebebiyet verdi. Bu durum halk üzerinde aleyhimize bir etki yarattı. Halkın desteği neredeyse yok denecek seviyeye geldi.



KORUCULARI ÖLDÜRÜN


Şahan kod adlı terörist: Güvenlik güçlerinin, korucuların katılımıyla gerçekleştireceği operasyonel faaliyette öncülük eden korucuları öldürün.



Korucu ve çobanların beş kuruş para için tavırlarını değiştirmemesi, kendilerini ve çocuklarını ateşe atmaması şeklinde mesajlar korucu ve yakınlarına gönderilsin.



Dikkate almayanları anında ölümle cezalandırılıp ciddi olduğumuz mesajı verilsin. TC'nin halkın yanında yer alması bize büyük zarar veriyor.



Rıza Koçer kod adlı Hamit Kara: Ayağınıza getirtin!


- Yüksekova'da büyük bir hayal kırıklığı yaşandık. Bizi fareler gibi ortada bıraktılar. Halka çok güvenmeyin; şiddet ve korku onları tekrar kendilerine getirecektir.



- Karayolları, TV vericileri, baz istasyonları ve demiryollarını tahrip edip halkın dünya ile bütünleşmesini engelleyin. Okul binalarını hedef alın; yakın, yıkın. Eylül'de açılmasın.



- Silvan'da ölen çocuğun sorumluluğunu devlete yükleyin. “Devlet tedbir almadı, çocuğun ölümüne sebep oldu"yu halka yayın.



- Sahte ihbarlarla güvenlik güçlerinin ayağınıza kadar getirtin, risk almayın.



- Kayıplara tahammülümüz yok. Yeni gelenlere uzak mesafelerden eğitim verin.



BÖLGE HALKINI AŞAĞILADILAR


PKK'lıların konuşmalarda bölge halkının olaylar karşısında çok tepkisiz olduğundan yakındıkları diyalog şöyle: “Uyuz halkın" tepki verebilmesi için toplumu harekete geçirecek önemli bir durumun veya şartların yaratılması gerekiyor.



Halk hala TC devletinin yanında. Bu mücadeleye sekte vuruyor.




#Özyönetim
#pkk telszi konuşmaları
#Yüksekova
#Azad Siser
9 yıl önce