|

PKK'nın üstlendiği cinayetin zanlısı HDP'li vekilin evinden çıktı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde geçtiğimiz günlerde Meman Aşireti lideri Tahir Güven silahlı bir saldırıda hayatını kaybetmiş, cinayeti PKK üstlenmişti. Olayın faillerinden PKK/KCK terör örgütü mensubu Emin Kalkan’ın ifadesinde eylemi Mehmet Miraç Dinç isimli terörist ile birlikte gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Dinç'in saldırıdan sonra HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın ailesinin evinde ikamet ettiği tespit edildi. Teröristin, HDP'li Kaçmaz ve birçok vekille fotoğrafı ortaya çıktı.

23:24 - 8/12/2021 среда
Güncelleme: 23:59 - 8/12/2021 среда
Yeni Şafak
Terörist Mehmet Miraç Dinç - HDP'li vekil Hüseyin Kaçmaz
Terörist Mehmet Miraç Dinç - HDP'li vekil Hüseyin Kaçmaz

Dört gün önce (4 Aralık) Şırnak'ın Cizre ilçesinde Meman Aşireti lideri Tahir Güven isimli şahsın hayatını kaybettiği silahlı saldırı olayını terör örgütü PKK üstlenmişti.

PKK'LI TERÖRİST HDP'Lİ VEKİLİN EVİNDEN ÇIKTI

  • Emniyet, saldırının faillerinden terör örgütü mensubu Emin Kalkan’ın ifadesinde söz konusu eylemi birlikte gerçekleştirdiklerini beyan ettiği ve gizli tanık ifadeleriyle desteklenen
    Mehmet Miraç Dinç isimli şahsın; 7 Aralık tarihinde Silopi HDP İlçe Başkanlığına gittiğini ve gün boyu orada kaldığını, akabinde ise HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın ailesinin ikamet ettiği apartmana girdiğini tespit etti.

TERÖRİSTLERİ KAÇIRMAK İSTEYEN HDP'Lİ VEKİLİN KARDEŞİ YAKALANDI

Emniyet, bahse konu örgüt mensubu ve bu şahsı güvenlik kuvvetlerinden araçla kaçırmak isteyen HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın kardeşi Abdullah Kaçmaz’ı ikamet çıkışında kıskıvrak yakaladı.



  • Mehmet Miraç Dinç isimli teröristin, PKK/KCK terör örgütü tarafından sözde kadro olarak görevlendirilen ve 28.11.2020 tarihinde HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir’e gözaltına alınması sırasında el çabukluğu ile kendi cep telefonunu vererek delillerin karartılmasını sağladığı gerekçesiyle tutuklanan Ercan Oğuz isimli şahsın yerine görevlendirildiği öğrenildi.
Öte yandan Mehmet Miraç Dinç ile birlikte hareket ettiği değerlendirilen, 7 Aralık tarihinde gün boyu Dinç ile birlikte olan ve örgütün kadın yapılanması olan
TJA (Tevgera Jinên Azad/Özgür Kadın Hareketi) içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Sümeyye Gök, 8 Aralık tarihi sabah saatlerinde Silopi'de gözaltına alındı.
#Mehmet Miraç Dinç
#Ercan Oğuz
#Sümeyye Gök
#HDP
#Şırnak
#Tahir Güven
#Silopi
#PKK
#KCK
2 лет назад