|

PYD/YPG PKK’nın unsuru

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, “Hiç şüphe yok ki PYD ve onun askeri kanadı olan YPG, ana örgüt PKK’nın unsurlarıdır ve genel anlamda onun kontrolü altındadır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:32 - 28/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey
​ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, PYD/YPG’nin terör örgütü PKK’nın unsurları olduğunu belirtti. 2008-2010 yılları arasında ABD’nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan Jeffrey, ABD’nin terör örgütü PYD/PKK’ya desteğini ve bu desteğin Ankara-Washington hattında neden olduğu gerilimi değerlendirdi. Jeffrey, PYD/YPG ile PKK arasındaki ilişkinin bir sır olmadığına ve bazı Amerikan istihbarat kurumlarının da bu ilişkiyi kabul etmeye başladığına işaret etti.

KONTROLÜ ALTINDA

Emekli diplomat Jeffrey, “Hiç şüphe yok ki PYD ve onun askeri kanadı olan YPG, ana örgüt PKK’nın unsurlarıdır ve genel anlamda onun kontrolü altındadır” diye konuştu. Jeffrey, “İlgili ABD kurumları bu ilişkiyi birçok kez dile getirmiştir ancak ABD yönetimi, PKK’yı resmen terör örgütü olarak kabul ederken (YPG ile ilgili) bu durumu resmi olarak önemsemiyor gözükmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

ABD VE TÜRK ASKERİ KARŞI KARŞIYA GELMEZ

Jeffrey, iki ülke arasındaki ilişkilerin birçok yapısal boyutunun bulunduğunu, sorunların çözümünün zaman alacağını belirtti. Jeffrey, “Türkiye ile ABD arasındaki önemli görüş ayrılıklarının çözülmesi zaman alacak ancak Türk askeri ile Amerikan askerlerinin herhangi bir şekilde karşı karşıya gelmeyeceğine eminim” dedi.

#PKK
#ABD
#Terör
6 yıl önce