Ruşen Çakır: 23 Haziran'dan sonra işgal hızlanacak

11:50, 09/05/2019, PerşembeG: Güncelleme: 12:52, 09/05/2019, Perşembe
Yeni Şafak
Ruşen Çakır: 23 Haziran'dan sonra işgal hızlanacak
Ruşen Çakır.

CHP, HDP, İyi Parti ittifakıyla seçimlere giren Ekrem İmamoğlu'na destek verenlerin son günlerde tencere-tavalara vurarak sokaklara dökülmesine medyadaki bazı isimlerin 'dil sürçmeleri' de eklendi. Gazeteci Ruşen Çakır, internet üzerinden yaptığı yayında "23 Haziran'da çıkacak sonuç etrafında yeni Türkiye'nin nasıl bir tempoyla işgal..." dedi ve ardından cümlesini düzelterek "Nasıl bir tempoyla hayata geçeceğini göreceğiz" ifadesini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun 'tam kanunsuzluk' hükmüyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık seçimlerini iptal etmesi ve 23 Haziran'da tekrarına hükmetmesi yeni bir süreci de beraberinde getirdi.

Kararın açıklandığı andan itibaren Türkiye'nin hukuk üstünlüğüne ve bağımsızlık ilkesine karşı açıklamalar peşi sıra geldi. ABD ve Avrupa Birliği'nin yanı sıra çok sayıda batılı isim de karar üzerinde Türkiye'yi tehditkar bir dil kullanmaya başladı.

CHP, HDP, İyi Parti ittifakının desteklediği Ekrem İmamoğlu'na seçim öncesinde ve sonrasında batı medyasından ve içerideki muhalif gazetecilerden de destek geldi.

Aklındaki diline yansıdı

Gazeteci Ruşen Çakır, seçim dönemini ve YSK'nın kararını sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı bir canlı yayınla değerlendirdi.

Program sırasında yaşanan dönemi "Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatının en kötü dönemi olması Türkiye için ne olur?" ifadesini kullanan Çakır, sonrasında "Yeni Türkiye'nin nasıl bir tempoyla işgal" dedikten sonra cümlelerini değiştirdi ve "Yeni Türkiye'nin nasıl bir tempoyla hayata geçeceğini göreceğiz" şeklinde konuştu.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026