|

S-400 işi tamam

Türkiye ile Rusya arasında uzun menzilli hava savunma sistemlerinin satın alınmasında nihai adım atıldı. Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport Başkanı Aleksandr Miheyev, sözleşmenin imzalandığını ancak henüz yürürlüğe girmediğini açıkladı. Rusya’dan alınacak iki S-400 ilk etapta Suriye ve İran'dan gelecek tehdide karşı doğuya diğeri ise Yunan tehdine karşı batıya yerleştirilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:17 - 20/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
S-400 işi tamam
S-400 işi tamam
Türkiye’ye yönelebilecek balistik füze ve kimyasal saldırı tehdidine karşı ‘müttefik’ NATO ülkelerinden gerekli desteği alamayan Türkiye,
sistemindeki açığı
füzeleriyle kapatıyor. Rusya ile uzun süredir yapılan görüşmeler sona erdi. Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport S-400’lerde anlaşmanın imzalandığını duyurdu.
RUSYA: İMZALAR ATILDI
Rus devlet ajansı Sputnik’e konuşan Rosoboronexport Başkanı Aleksandr Miheyev, S-400 füze sistemlerinin sevkiyatıyla ilgili çalışmaların iki ülke tarafından sürdürüldüğünü ifade ederek, sözleşmenin imzalanmak üzere olduğunu ve henüz yürürlüğe girmediğinin altını çizdi. Miheyev, teknik nüanslar üzerinde çalışma yapıldığını kaydetti. Miheyev, daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye’yle
füzesi anlaşması üzerinde uzlaşı sağlandığını ve kontratın hayata geçirileceğine inandıklarını söylemişti.


DOĞU VE BATI SINIRINA YERLEŞTİRİLECEK
Yeni Şafak, 27 Temmuz’da Türkiye’ye ilk etapta Rusya’dan 2 adet
. Bunlar Suriye ve İran’dan gelecek tehditlere karşı olarak doğuya bölgesine diğeri ise Yunan tehdidine karşı batıya yerleştirilecek. Rusya ile anlaşmada da teknoloji transferi göz ardı edilmedi. Rusya ile iki aşamalı anlaşma uyarınca Türkiye 2 adet S-400 füzesini hazır alım yoluyla alacak. Kalan 2 adet füze rampasını da teknoloji transferi ile Türkiye’de üretilecek. Rusya’dan ilk S-400 sevkiyatının 2018 yılında yapılması bekleniliyor.
ERDOĞAN’IN MOSKOVA ZİYARETİNDE KARARLAŞTIRILDI
Hava savunma sistemlerinin alınması Cumhurbaşkanı
’ın Mart ayında Rusya’ya düzenlediği ziyarette gündeme gelmişti. Moskova’da Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile
Erdoğan, savunma sistemlerinin alınmasında fikir birliğine varmıştı. Erdoğan’ın Türkiye’ye dönüşü sonrası teknik hazırlıklar yapılmış, finansman desteğinin alınmasının ardından imza aşamasına gelinmişti.
#Türkiye
#Rusya
#S-400
7 yıl önce