|

Şanlıurfa'da kaybolan 4 çocuk bulundu

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde badem toplamaya giden ve kaybolan, yaşları 4 ile 9 arasında değişen 4 çocuk 12 saat sonra sağ olarak bulundu. Çocukların mahalledeki taziye evinde uyudukları tespit edildi.

Haber Merkezi
06:20 - 5/05/2019 Pazar
Güncelleme: 10:09 - 5/05/2019 Pazar
AA
Arama çalışmaları 12 saat sürdü.
Arama çalışmaları 12 saat sürdü.

Şanlurfa kent merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafedeki Büyük Alanlı Mahallesi'nde yaşayan ve badem toplamaya gittikten sonra kaybolan Mustafa Akkuş (4), Ali Karademir (5), Fatma Karataş (7) ve Kübra Karademir'i (9) arama çalışmaları sabaha kadar sürdü.


Mutlu eden haber: Bulundular

Jandarma, komandolar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ekipleri ile köy halkının katıldığı çalışmalar, çocukların kaybolduğu bölgede yoğunlaştı.

  • Jandarmaya ait bir drone da kullanılan arama çalışmaları sonucunda 4 çocuğun mahallenin taziye evinin bir bölümünde uyuduğu tespit edildi.

Çalışmalar 12 saat sürdü

Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen çocukların soğuk havadan etkilendiği görüldü. Ambulansa alınan çocukların yakınları ise büyük sevinç yaşadı.

  • Çocukların bulunması üzerine cami hoparlöründen anonslar yapılarak 12 saat süren aramalara son verildi.

Mustafa Akkuş, Ali Karademir, Fatma Karataş ve Kübra Karademir, aileleriyle hasret giderdikten sonra kontrol amaçlı ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

#çocuk
#jandarma
#Şanlıurfa
5 yıl önce