|

Ekonomik savaşı da kazanacağız

Türkiye’yi terörle dize getiremeyen, darbe ve işgal girişimiyle teslim alamayan ABD ve çokuluslu ortaklık, ekonomi üzerinden saldırıya geçti. Başkan Erdoğan, “Ekonomik savaşı da kaybetmeyeceğiz. Bu milleti çökertemeyeceksiniz. Tanktan-toptan, kurşundan korkmayan bu millet bu tarz tehditlerden mi korkacak! Dolar-molar bizim yollarımızı kesmez, hiç endişe etmeyin” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 11/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:57 - 11/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Başkan Recep Tayyip Erdoğan
Başkan Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye’nin ekonomik savaşla dize getirilmek istendiğini belirten Başkan Erdoğan, “Gelin bu oyunu hep beraber bozalım” diyerek, yastık altındaki döviz ve altının bozdurulması çağrısında bulundu. Erdoğan, “Bu bir milli, yerli mücadeledir. Kimseye eyvallahımız olmaz. Faiz lobileri boşuna sevinmesin. Dolar molar bizim yolumuzu kesemez” dedi.

Başkan Tayyip Erdoğan, teşekkür ziyaretlerine 24 Haziran seçimlerinde yüzde 82 ile en yüksek oyu aldığı Bayburt’tan başladı. Türkiye’ye ekonomik savaş ilan edildiğini belirten ve “Bu savaşı kaybetmeyeceğiz” diyen Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Dolar molar bizim yollarımızı kesmez, hiç endişe etmeyin. Ama buradan yine söylüyorum, yastığının altında doları, avrosu, altını olan varsa bunu gitsin Türk lirası ile bankalarımızda bozdursun. Bu bir milli, yerli mücadeledir. Bu, bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere milletimin cevabı olacaktır. Bugün için değil de ne zaman? Onun için yerli paramızla, inşallah bunlara cevabı verelim. İşte bizim bu birliğimiz, beraberliğimiz Batı’ya en büyük cevap olacaktır.

YEDİ DÜVELE MEYDAN OKUMAKTAN ÇEKİNMEDİK

Bu anlayış çerçevesinde Türkiye’yi büyütmekle, güçlendirmekle, her gün daha ileriye taşımakla mükellefiz. Bizler bu mücadelede, bu uğurda gerekirse yedi düvele karşı meydan okumaktan asla çekinmedik, çekinmeyiz. Bu uğurda dünyanın en eli kanlı teröristlerinin tepesine binmekten çekinmedik. Bu uğurda içimize sokulmuş ihanet çetelerinin kafalarını kopartmaktan çekinmedik, çekinmeyiz.


SIKINTILARIN HEPSİ AŞILIR

Bizim sorumluğumuz Corc’a, Hans’a değil, Ahmet’e, Mehmet’e, Ayşe’ye, Fatma’ya. Bizim size sorumluluğumuz var. Bunun dışındaki her türlü tehdit, baskı, oyun, senaryo bize vız gelir. Bir gün sıkıntımız olabilir, iki gün sıkıntımız olabilir, bunların hepsi aşılır. Ülkemize diz çöktürmek için yapmadıklarını bugüne kadar bırakmadılar. Milletimiz özgürlüğüne ve demokrasisine olduğu gibi ekonomisine de sahip çıktı. Alın teriyle, emeğiyle Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırdı.

SALDIRI DALGASI

Parlamenter sistemden, başkanlık sistemine geçişi başarıyla tamamladık. Takdir beklerken, ülkemize yönelik anlamsız bir saldırı dalgasıyla karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz gecesi demokrasinin değil, darbecilerin yanında yer alanlar, 24 Haziran’dan sonra da milletin iradesine saygı duymak yerine bambaşka yollara saptılar. Bazı ülkeler, Türkiye’nin taraf olduğu tüm meselelerde darbecileri koruyan, teröristleri bağrına basan hak ve hukuk tanımayan bir tavır içine girdiler.

EKONOMİDE EN KÜÇÜK BİR PROBLEMİMİZ YOK

Ekonomide son günlerde yaşanan olumsuzluklar da bu çarpıklığın farklı bir boyutu. Türkiye’nin ne makro ekonomik verilerinde ne üretim gücünde ne istihdam düzeyinde ne bankacılık sisteminde en küçük bir sıkıntı olmadığı halde, suni finansal istikrarsızlık dalgalarına maruz kalıyoruz. Gerçekten çok basit birtakım görüş ayrılıkları üzerine bina edilen bu saldırıların sebeplerinin çok başka olduğu açıkça ortadadır.

EYVALLAHIMIZ OLMAZ

Bu tarz yaklaşımlar sergileyen ülkelerle aramızdaki ilişkiler, telafisi mümkün olmayacak zararlar görme noktasına gelmiştir. Bizim hiçbir ülkeye yönelik özel bir husumetimiz yoktur. Tüm ülkelerle çıkarlarımızın uyuştuğu noktalarda iş birliği yapıyor, ayrıştığı noktalarda da meselelerimizi müzakereler yoluyla çözmeye çalışıyoruz. Ama konu ‘Türkiye’yi köşeye sıkıştırıp, egemenlik haklarımıza halel getirecek birtakım tavizler verdirmeye geldiğinde’ iş değişir. Kusura bakmasınlar bizim bu noktada kimseye eyvallahımız olmaz, olamaz.

  • Putin ile görüştü
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede ikili ve bölgesel konular ele alındı. İlişkilerin olumlu seyrinden memnuniyet dile getirildi.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan’ın dün Bayburt’ta bulunduğu sırada gerçekleşen telefon görüşmesinde, ikili ve bölgesel konular hakkında fikir teatisinde bulunuldu.Türkiye-Rusya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin olumlu bir seyir izlemesinden, savunma sanayii ve enerji alanlarındaki işbirliğinin sürmesinden memnuniyetlerini dile getiren iki lider, Suriye ve Astana sürecine ilişkin son gelişmeleri ele aldı.

Bu oyunu bozalım

Türkiye’ye güvenen, yatırım yapan, yol yürüyen herkesin mutlaka kazanacağına işaret eden Başkan Erdoğan, “Türkiye’yi kaybetme pahasına küçük hesapların peşine düşenler emin olun yarın çok pişman olacaklardır” dedi. Erdoğan, “15 Temmuz gecesi darbecilere karşı bağımsızlığımızı nasıl canımız pahasına savunduysak, bugün maruz kaldığımız ekonomik saldırılara karşı da ülkemizi aynı kararlılıkla müdafaa etmeliyiz” dedi. TBMM’nin savaş uçaklarıyla bombalanmasıyla ekonominin kur-faiz sarmalıyla kuşatılmasının aynı şey olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Çıplak ellerimizle tankların karşına dikildiğimiz gibi ekonomi tetikçilerine de teslim olmayacak, varımızla yoğumuzla mücadele edeceğiz. Türkiye’yi içine hapsedilmeye çalışılan cendereden çıkarmanın yolu kenara çekilmek değil ileriye atılmaktır. Gelin, hep birlikte ileriye atılalım. Bu oyunu hep birlikte bozalım, bu duvarı hep birlikte yıkalım. Hiç kimse sanmasın ki bu tekerlek tümsekte kalacak. Onun için hiç kimsenin gözü kur, faiz tablosunda olmasın. Herkesin asıl o büyük fotoğrafa bakmasını istiyorum. Bu millet arkamızda olduğu sürece üstesinden gelemeyeceğiz mesele, çözemeyeceğimiz kriz yoktur” diye konuştu.

Heveslenmeyin

Tanktan, uçaktan, toptan, kurşundan korkmayan bu milletin bu tarz tehditlerden de korkmayacağına vurgu yapan Erdoğan, "Böyle düşünenler, bu milleti hiç tanımamışlar demektir" dedi. Türkiye'ye karşı atılan her iyi niyetli adıma misliyle mukabele ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Tüm olumsuz ihtimallere karşı da hazırlıklarımız var. Döviz kuruna, faizlere, tehditlere bakıp el ovuşturanlar, hiç boşuna heveslenmesin. Faiz lobilerine sesleniyorum; boşuna heveslenmeyin. Bu milletin sırtından kazanamayacaksınız, bu milleti çökertemeyeceksiniz. Bunlar bizim için ancak hedeflerimize yürüdüğümüz yolda dönemsel araçlar olabilir. Bu araç dün şu olur, yarın bir başka olur. İran'dan Rusya'ya, Çin'den kimi Avrupa ülkelerine kadar pek çok yerle farklı alternatifler konusunda önemli mesafeler katetmiş durumdayız. Asıl olan bizim yüreğimizdeki imandır" diye konuştu.

  • Saldırılara rağmen büyüyeceğiz
  • Bayburt'un ardından Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu açılış töreninde konuşan Erdoğan, tüm saldırılara rağmen büyümeye devam edeceklerini belirterek, özetle şunları söyledi:
  • Neymiş dövizmiş. Neymiş kurmuş. geçin o işi. Biz işimize bakalım işimize, daha iyi olacak. Haklarımızdan taviz vermeyiz. Özellikle döviz kuru üzerinden ülkemize yönelik gerçekleştirilen tüm saldırılara rağmen inşallah ikinci çeyrekte de büyümeye devam edeceğiz. Hiç kimsenin bizi hedeflerimizden alıkoymasına, hedeflerimizle aramıza girmesine izin vermeyeceğiz.
  • BİZE HUKUK DERSİ VEREMEZ
  • Ekonomik manipülasyonlar üzerinden bize diz çöktüreceğini zannedenler anlaşılan bu milleti hiç tanımıyorlar. Koyunlarında büyüttükleri, malikanede ağırladıkları FETÖ’cü alçaklarla ilgili hiçbir adım atmayanlar kusura bakmasınlar bize hukuk dersi veremez. Yüzlerce insanımızı hunharca katledenlerle ilgili en temel hukuk ilkelerini rafa kaldıranlar bize demokrasiden bahsedemez. Bu millete tehdit dili, şantaj dili kullanamaz. Hele hele bu millete kabadayılık hiç sökmez. Biz bugüne kadar adı, sanı, cüssesi ne olursa olsun eşitliği ve karşılıklı saygıyı esas alan göz hizasında bir ilişki kurduk.
  • Biz bu savaşı kazanacağız
  • 24 Haziran’daki desteği nedeniyle Bayburt’a teşekkür ziyaretinde bulunan Erdoğan, “Kültür ve Sanat Kurumu” dalında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’nü alan Baksı Müzesi’ni ziyaret etti. Müzenin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’dan bilgi alan Erdoğan, cuma namazını Bayburt Ulu Cami’de kıldı. Cuma namazı sonrası vatandaşlara hitap eden Başkan Erdoğan, Türkiye’ye karşı oynanan tüm oyunların görüldüğünü belirtti. Erdoğan, Doğu Karadeniz’in bu ara hep afet imtihanıyla karşı karşıya kaldığına işaret ederek, “Hayırlısıyla bu afetleri atlatırız. İnşallah bu felaketleri de atlatacağız ama ekonomik savaşı da başarılı bir şekilde vereceğiz” diye konuştu.


#ABD
#Türkiye
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce