|

Şehitlerin baba ocaklarında yas var

İstanbul Beşiktaş'taki hain terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşların baba ocaklarında yas var. Şehit ailelerinin evleri ve mahallelerine Türk bayrakları asıldı.

Yeni Şafak
22:44 - 11/12/2016 dimanche
Güncelleme: 22:51 - 11/12/2016 dimanche
AA

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Osman Börklüoğlu'nun Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki ailesine acı haber verildi.



İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki terör saldırısında şehit düşen 25 yaşındaki polis memuru Börklüoğlu'nun şehadet haberi, Selimiye Mahallesi'nde oturan yakınlarına iletildi.



Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne Serenay ve baba İsmail Börklüoğlu ile yakınları gözyaşı döktü.



Şehit haberi sonrası Börklüoğlu'nun ailesinin evi ile mahalledeki evlere Türk bayrakları asıldı.



Şehidin Özge Börklüoğlu ile iki buçuk aylık evli ve ailenin 3 çocuğundan en küçüğü olduğu öğrenildi.





Acı haberi sağlık ekipleri Çiçek'in aynı zamanda imam olan babasına verdi

Polis memuru Enes Çiçek'in (23), merkez Eyyübiye ilçesindeki babaevine acı haber ulaştırıldı.



Çiçek'in, Şıh Maksut Mahallesi'ndeki baba ocağına giden yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde acı haberi imam olan babası Bekir Çiçek'e verdi.



İstanbul'dan havayolu ile yarın Şanlıurfa'ya getirilecek şehidin naaşı, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenecek törenin ardından kılınacak cenaze namazına müteakip Yeni Aile Mezarlığında toprağa verilecek.



Çiçek'in bekar olduğu öğrenildi.





Adana şehitlerini karşıladı

Çevik kuvvet polisleri Mehmet Atıcı ile Adem Oğuz'un cenazesi, memleketleri Adana'ya getirildi.



Şehit polislerin ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutu, polislerin omuzlarında cenaze aracına konuldu.



Şehitlerin yakınları, cenazelerin uçaktan indirilmesi sırasında gözyaşı döktü.



Şehitlerin naaşı, yarın Sabancı Merkez Cami'de düzenlenecek törenin ardından İmamoğlu ve Aladağ ilçesinde toprağa verilecek.



3 yaşındayken babasını kaybetti

Polis memuru Ali Osman Şahin'in şehadet haberi, memleketi Kilis'teki ailesine ulaştı.



Emniyet yetkilileri, sağlık ekipleri eşliğinde Şahin'in (22) Karataş Mahallesi'ndeki evine giderek, yakınlarına acı haberi verdi.



Haberin duyulmasının ardından mahalleye ve şehidin evine Türk bayrakları asıldı, Kilis Belediyesi tarafından evin önüne taziye çadırı kuruldu.



Şehidin henüz 3 yaşındayken babasını kaybettiği, yaklaşık 1,5 yıl önce mesleğe başladığı, 5 kardeşi bulunduğu ve bekar olduğu öğrenildi.





Daha 19 yaşındaki Berkay Akbaş tıp fakültesi 2. sınıf öğrencisiydi

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Berkay Akbaş'ın (19) cenazesi de memleketi Sinop'a getirildi.



Vali Hasan İpek, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Akbaş'ın cenazesi, Sinop Belediyesi gasılhanesine konuldu.



Akbaş'ın babası Salim Akbaş, burada Vali Hasan İpek ve beraberindekilerle vatandaşların başsağlığı dileklerini kabul etti.



Bu arada, Berkay Akbaş'ın Yeni Mahalle Gazi Caddesi'nde babaevine Türk bayrakları ile Akbaş'ın üzerinde Fenerbahçe formasının yer aldığı fotoğrafı asıldı.



Akbaş'ın cenazesi yarın Sinop şehir mezarlığında toprağa verilecek.





Polis memuru Ali Aksoy, Akhisar'da toprağa verilecek

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Ali Aksoy'un naaşı memleketi Akhisar ilçesine geldi.



İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, şehidin yakınları ile vatandaşlar tarafından karşılanan şehidin naaşı, daha sonra Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.



Bu sırada Şehit Aksoy'un babası Ömer, annesi Medine ile kardeşi Mehmet Aksoy'un ayakta durmakta zorluk çektiği gözlendi.



Anne Medine Aksoy yakınları tarafından sakinleştirilerek, tekerlekli sandalyeye oturtuldu. Baba Ömer Aksoy ise koluna giren İl Emniyet Müdürü Bilgiç'e yaslanarak ayakta durmaya çalıştı. Şehidin kardeşi Mehmet Aksoy'u ise yakınları teselli etmeye çalıştı.



Şehit polis memuru Aksoy'un, yarın öğlen namazına müteakip Sarıçalı Mahalle Camisi önünde düzenlenecek tören ve kılınacak cenaze namazından sonra mahalle mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.





#İstanbul
#Beşiktaş
#Terör Saldırısı
il y a 7 ans