|

Silivri Kaymakamlığı'nda 2 polisi bıçakladı bacağından vuruldu

İstanbul Silivri'de kaymakamlık binası önündeki 2 polis bıçaklı bir saldırgan tarafından yaralandı. Bir polisi bacağından diğerini kulağından yaralayan saldırgan bacağından vurularak yakalandı. İçişleri Bakanı Soylu, saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığını ve DEAŞ elebaşlarından Halis Bayancuk grubundan olduğunu açıkladı.

00:00 - 24/08/2022 Çarşamba
Güncelleme: 12:46 - 24/08/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
İki polisi bıçaklayan zanlı bacağından vurularak yakalandı.
İki polisi bıçaklayan zanlı bacağından vurularak yakalandı.

Görevi başındaki polislere bıçaklı saldırı düzenlendi. İstanbul Silivri’de bir saldırgan, kaymakamlık binası önünde görevli iki polisi yaraladı. Olay dün saat 11.15 sıralarında meydana geldi. Bıçakla kaymakamlığa girmek isteyen kişiye polis engel oldu. Zanlı ise yanında taşıdığı bıçakla polislere saldırdı. Polis memurlarından biri bacağından, öteki ise kulağından yaralandı. İki polisi yaralayan saldırgan, çevredeki başka bir polis tarafından silahla bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralanan polis memurları ile zanlı, olay yerine çağırılan sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Saldırıyla ilgili inceleme başlatıldı.

BAYANCUK GRUBUNDAN

Yapılan araştırma neticesinde şüphelinin Abdülkerim Satuk Buğra Dağ (28) olduğu tespit edildi. Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dağ’ın kamuoyunda “Ebu Hanzala” olarak bilinen ve DEAŞ yöneticiliğinden cezaevinde olan Halis Bayancuk grubuna yakın olduğu bilgisini verdi:

  • Bildiğimiz bir tip. Yani daha önce bizim bölücü örgüt önleme faaliyetleri BÖF’ün 2-3 sefer görüştüğü ve biraz o zaman da tespit ettikleri akli dengesi yerinde olmayan, ama son zamanlarda da bu Halis Bayancuk denilen şu anda içerde bulunan bir gruba işte iltisak etmeye çalışan oradan etkilenmeye çalışan bir tip, bilinen bir tip yani. Arkadaşlar gereğini yerine getirdi.

Beni yargılayıp Apo’yu mu salacaksınız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti’nin Yüz Yüze 100 Gün programı kapsamında Silivri’de partililerle bir araya geldi. Muhalefet milletvekillerinin “Yargılanacaksın” sözüne cevap veren Soylu şöyle konuştu: “Niye yargılanacakmışız? Yargıladınız. Adnan Menderes’i siz astınız. Tamam kardeşim beni yargılayacaksın. Kimi serbest bırakacaksın? Apo’yu. Söylüyorsun. Kimi serbest bırakacaksın? Selo’yu. Beni yargılayacaksın, ne yapacaksın? S-400’ü iade edeceksin. İHA’ları SİHA’ları kullanmayacaksın. PKK’yı hem etrafımızdaki coğrafya, hem de Türkiye’ye hakim etmeye çalışacaksın. Bizi yargılamak isteyenler 21 yıldır Türkiye’yi iktidara taşıyan bu anlayışı yargılamak istiyor.”



#Silivri
#DEAŞ
#İçişleri Bakanı
#Süleyman Soylu
#Halis Bayancuk
2 yıl önce