|

Söke’de orman yangını: Karadan ve havadan müdahale sürüyor

Aydın’ın Söke ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Orman yangınına karadan ve havadan müdahale yoğun bir şekilde devam ediyor. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy çalışmaların iyiye gittiği ve yangının kısmen kontrol altına alındığı söyledi. Akşam saatlerinde başlayan orman yangını rüzgarın şiddeti ile büyürken, akşamın karanlığında dev alevler ağaçları yutarak göğe yükseldi.

20:16 - 25/07/2022 Pazartesi
Güncelleme: 08:12 - 26/07/2022 Salı
IHA
Aydın'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.
Aydın'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, akşam saat 18.15 sıralarında Argavlı Mahallesi’nin üst kesimlerindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekibi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.


Ekipler hızlıca yangına müdahale ederken, kuvvetli rüzgar yangının büyük bir alana yayılmasına neden oldu. Havanın kararması ile karadan müdahalenin devam ettiği öğrenildi.


Akşamın karanlığında dev alevler ağaçları yutarak göğe yükselirken, gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerinin de yangına müdahale etmesi bekleniyor.

ORMAN YANGINI KISA SÜREDE YAYILDI

Söke'de yanan bölgenin yaklaşık 10 kilometre arkasında kalan Yamaç Mahallesi’ne rüzgarın etkisiyle alevlerin sıçrama ihtimaline karşı tedbir alındı. Olası bir olumsuzlukta mahallenin tahliyesine karar verilileceği ve bu amaçla çok sayıda minibüsün hazır halde bekletildiği ifade edildi. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ta yangın yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Hüseyin Aksoy gazetecilere yaptığı açıklamada; "Yangın 18.00 sıralarında 112 Acil çağrı Merkezine yapılan bir ihbarla öğrenildi. Havadan ve karadan tüm ekiplerimiz müdahale etti. Şiddetli rüzgar olması nedeniyle kontrol altına alınması mümkün olmadı. Şu anda yaklaşık 50 hektarlık bir alanın zarar gördüğü değerlendiriliyor. Şu an kontrol altına alınmış değil. Ekipler alanda çalışmalarını sürdürüyor. Temennimiz kontrol altına alınması. Gece görüşlü 3 helikopterin hazırlıkları yapıldı. Kısa süre sonra onlar da yangına müdahale edecekler. Yangının rüzgarın etkisiyle Yamaç Mahallesi'ne gelme ihtimali vardı. Biz bütün ön hazırlıkları yaptık. İnsanları ve hayvanları tahliye etmek için çalışmalar sürüyor. Ancak şu anda bu mahalle için yangın, risk oluşturmuyor. Rüzgarın yönü değişir ve şiddetli rüzgar çıkar ise tahliye dilecek. Ancak gece rüzgarın şiddetinin azalacağı sabah saatlerinde daha da azalacağı söylendi. Temennimiz bu süreç içerisinde yangın kontrol altına alınır” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da yangın bölgesine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Çerçioğlu, "Ekiplerimizle tüm insanlar burada. Diğer illerden de takviye ekipler istendi. Temennimiz bir an önce kontrol altına alınmasıdır” diye konuştu.

KISMEN KONTROL ALTINDA

Aydın’ın Söke ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına 11 uçak, 18 helikopter, çok sayıda arazözle müdahale devam ederken, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy çalışmaların iyiye gittiği ve yangının kısmen kontrol altına alındığı söyledi.




#Aydın
#Söke
#Orman yangını
2 yıl önce