|

Soyadları bile yalan!

15 Temmuz’un 2’nci yıldönümü nedeniyle Pensilvanya’daki terör kampı önündeki gösterileri takip eden Türk gazeteciler, FETÖ militanları tarafından provoke edilmeye çalışıldı. İsmini “Fethi” olarak açıklayan görevlinin, soyadının sorulmasına “Hangisini söyleyeyim” demesi dikkat çekti!

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2018 Salı
Güncelleme: 03:04 - 17/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Adının Fethi olduğunu söyleyen FETÖ’cü, gazetecilerin fotoğrafını çekti.
Adının Fethi olduğunu söyleyen FETÖ’cü, gazetecilerin fotoğrafını çekti.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Pensilvanya’daki FETO kampı önünde de protesto gösterileri düzenlendi. Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) ve Türk Amerikan Birliği Komitesi tarafından organize edilen gösteride, vatandaşlar Türk bayrakları açtı, FETÖ karşıtı sloganlar attı. 15 Temmuz’daki FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Ömer Halisdemir başta olmak üzere, ellerinde 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları ve Türk bayraklarını taşıyan vatandaşlar, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in iadesini istedi.

İZİN ENGELİ

TASC Başkanı Halil Mutlu FETÖ kampı önünde gösteri düzenlemek için izin sorunu yaşadıklarını aktardı. Kasabanın yerel yetkililerinin gösteri için izin vermediğini anlatan Mutlu, “TASC bu gösterinin geniş kapsamlı bir organizasyon olması için çalışırken maalesef izin almakta sorunlar yaşadı. Biz insanları buraya getirmek için organizasyonumuzu yapmıştık fakat güvenlik güçlerinin engeline takıldık. Sadece kampın önünde küçük bir yürüyüşe müsaade edildi” diye konuştu.

HANGİSİNİ SÖYLEYEYİM?

FETÖ kampı önünde toplanan Türk toplumunun gösterilerini takip etmek amacıyla bulunan Türk gazeteciler ise FETÖ militanları tarafından provoke edilmeye çalışıldı. İsmini “Fethi” olarak açıklayan görevli, soyadının sorulmasına “Hangisini söyleyeyim” diye yanıt verdi. Gazetecilerin fotoğraflarını çeken FETÖ militanı, aynı zamanda provokatif sözler kullandı. FETÖ kampı görevlisinin agresif tavırları dikkati çekti.

#FETÖ
#Terör
6 yıl önce