|

Suud yönetimi Kaşıkçı cinayetini kabul edip derin devlete yıkacak

CNN International, Türkiye'ye ortak çalışma grubu için gelen Suudi Arabistanlı yetkililerin gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünü kabul eden bir rapor hazırladığını öne sürdü. İddiaya göre, raporda Cemal Kaşıkçı'nın sorgulama sırasında işlerin ters gitmesi nedeniyle öldüğü belirtilecek.

Yeni Şafak
22:39 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:16 - 16/10/2018 Salı
Yeni Şafak
2 Ekim'de Suudi Arabistan başkonsolosluğuna giden ve bir daha çıkamayan Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair kanıtların sayısı artıyor
2 Ekim'de Suudi Arabistan başkonsolosluğuna giden ve bir daha çıkamayan Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair kanıtların sayısı artıyor

CNN International, Suudi Arabistan başkonsolosluğunda öldürüldüğü düşünülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı.

Kaşıkçı olayını soruşturmak için Suudi Arabistan'dan gelen 'ortak çalışma grubu'nun Cemal Kaşıkçı'nın öldüğünü kabul eden bir rapor hazırladığı belirtiliyor.

CNN’in haberine göre, Suud yönetiminin raporunda, “
Cemal Kaşıkçı'ya kaçırılma niyetiyle operasyon düzenlendi. Ancak Kaşıkçı 'işlerin ters gitmesi' nedeniyle hayatını kaybetti
” denilecek.

Öte yandan raporda, Kaşıkçı'nın kaçırılmasının hükümetin onayı olmaksızın gerçekleştirildiğine de dikkat çekileceği belirtiliyor.




Derin devlete yıkacaklar

Geçtiğimiz günlerde Middle East Eye'a (MEE) konuşan Türk güvenlik kaynakları, Suudi Arabistan'ın cinayete ilişkin kanıtları kabul etme noktasında olduğunu açıklamıştı. İddiaya göre, Suudi Arabistan cinayetin sorumluluğunu kendi güvenlik birimlerinin içerisine sızan 'derin devlete' yükleyecek.

Kaşıkçı cinayetine ilişkin önemli kanıtlar var

Middle East Eye Genel Yayın Yönetmeni David Hearst, önceki gün Cemal Kaşıkçı soruşturmasında Türk güvenlik güçleri ve istihbaratının elinde önemli delillerin olduğunu yazmıştı. David Hearst, kanalizasyon aramalarında önemli delillere ulaşıldığını belirterek, şu ifadelere yer vermişti:

"Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğünü açıklayan kaynak, polis müfettişlerinin, binaya bağlı kanalizasyon şebekesinin aramalarından yeterince adli delile sahip olduklarından emin olduklarını söyledi"

Washington Post: Türklerin elinde ses ve video kaydı var

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın yazarı olduğu Amerikan Washington Post gazetesi, bazı Türk yetkililerin ABD'lilere, "Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü sonucunu destekleyen ses ve görüntü kayıtlarına sahip olduklarını" söylediğini iddia etmişti.


#Cemal Kaşıkçı
#Cinayet
6 yıl önce