|

Talha Uğurluel tahliye oldu

FETÖ'ye ilişkin davada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan yazar Talha Uğurluel için karar verildi. Uğurluel, tutuklu kaldığı süre, delil karartma ihtimalinin bulunmaması gerekçesiyle oy çokluğu ile tahliye edildi. Mahkeme, yurtdışına çıkma, haftada bir gün en yakın karakola imza atma yükümlülüğü getirdi.

13:34 - 25/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 15:05 - 25/04/2019 Perşembe
AA
Talha Uğurlu el polislerce gözaltına alınmıştı.
Talha Uğurlu el polislerce gözaltına alınmıştı.

FETÖ'ye ilişkin davada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan yazar Talha Uğurluel'in tahliyesine karar verildi.

FETÖ Sİlahlı Terör Örgütü'ne üye olmak suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle tutuklu yargılanan, kendisini "tarihçi yazar" diye tanıtan Uğurluel, tutuklu kaldığı süre, delil karartma ihtimalinin bulunmaması gerekçesiyle oy çokluğu ile tahliye edildi.

Mahkeme, yurtdışına çıkma, haftada bir gün en yakın karakola imza atma yükümlülüğü getirdi.

FETÖ’den tutuklanan tarihçi Talha Uğurluel’in son 11 yılda 2 bin 487 FETÖ şüphelisi ile uçuş yaptığı ortaya çıkmıştı.

Uğurluel’in 2005-2018 yılları arasında 233 konaklama kaydının bulunduğu, 259 FETÖ şüphelisinin de o tarihlerde aynı yerlerde konakladığı tespit edilmişti.

FETÖ'cü değilim demişti

Emniyetteki ifadesi de soruşturma dosyasında yer alan Uğurluel, FETÖ’cü olmadığına yönelik kanıtının eşi olduğunu ileri sürmüştü.

FETÖ'cü olmadığını iddia eden Uğurluel, “1998 yılında örgüte ait Yeşilırmak isimli dershanede görev yaparken kız arkadaşı ile evlenme isteğinin dershane yöneticileri tarafından kabul görmediğini” anlattı.

Bu karara kızıp dershaneden ayrıldığını söyleyen Uğurluel, "Daha sonradan evlenmiş olduğum eşim ile disko ortamında tanıştık. Bu durum bile benim FETÖ üyesi olmadığımın kanıtıdır" dedi.

#FETÖ
5 yıl önce