|

Tanju Özcan'dan CHP'ye rest: Sözlerimden pişman değilim

Kendisinden yardım isteyen başörtülü bir kadınla ilgili terbiye sınırlarını aşan imalı ifadeler kullanan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP MYK'sının gündeminde olacak. Buna ilişkin bir açıklama yapan Özcan, "Hayırlısı neyse o olsun. Ben Atatürk’ün CHP’sinin neferiyim. Takdir parti yetkililerinindir" diyerek kendini savundu. Özcan, sığınmacılarla ilgili ırkçı sözlerinden dolayı pişman olmadığını söyledi.

09:44 - 4/09/2021 Cumartesi
Güncelleme: 10:17 - 4/09/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Tanju Özcan
Tanju Özcan

Mülteciler için ırkçı ifadeler kullanarak tüm Türkiye’nin tepkisi çeken CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, katıldığı bir programda kendisinden yardım isteyen bir kadın için ahlak ve edep sınırlarını aşan yorumlarda bulunduğu görüntüleri ortaya çıkmıştı.

CHP MYK'SINDA GÖRÜŞÜLECEK

Bu sözlere, CHP'den
"Özcan’ın bu ifadeleri kabul edilemez. Kendisi de zaten özür dilemiştir. Pazartesi günü yapacağımız MYK toplantısında değerlendireceğiz. Parti tüzüğümüz bunu gerektiriyor"
cevabı gelmişti. Özcan, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın yaptığı bu açıklamaya Twitter hesabından yanıt verdi.

ATATÜRK'LÜ SAVUNMA YAPTI

"Takdir parti yetkililerinindir" diyen Özcan,
"Hayırlısı neyse o olsun. Ben Türk Milleti’nin bir neferiyim. Sığınmacılar ile ilgili söylediğim sözlerden dolayı yandaş basın ve FETÖ'cülerin lincine uğruyorum. Sığınmacılarla ilgili sözlerimden dolayı pişman değilim. Ben Atatürk’ün CHP’sinin neferiyim"
ifadelerini kullandı.

TANJU ÖZCAN NELER DEMİŞTİ?

  • Armağan Çağlayan’ın programına katılan Özcan şu ifadeleri kullandı: Bolu’da yaptığımız bir açılış sırasında tesettürlü bir hanım yanıma geldi. ‘Tanju Bey bir konu var konuşabilir miyiz’ dedi. Özel değilse burada anlatabilir misiniz’ dedim. “Benim bebeğim olmuyor, bana yardımcı olabilir misiniz” dedi. “Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim” dedim. Meğer kadıncağız tüp bebek tedavisi görmek istiyormuş. “Bebeğim olmuyor bana yardımcı olabilir misiniz” diye direkt söze girince çevredekiler güldü.” Özcan’ın kendisinden yardım isteyen bir kadınla arasında geçen diyaloğu aktarış biçimi oldukça imalıydı. Vatandaşlar, bu imalı söylem ve Tanju Özcan’ın olayı gülerek anlatmasına tepki gösterdi.




#CHP
#TANJU ÖZCAN
#BOLU BELEDİYE BAŞKANI
#MYK
3 yıl önce