|

Tanrıkulu teröriste sahip çıktı

Terör operasyonlarında etkin rol alan SİHA’ları hedef alarak tepki çeken CHP Milletvekili Tanrıkulu, yeni bir skandala imza attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:26 - 7/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
CHP Milletvekili Tanrıkulu
CHP Milletvekili Tanrıkulu

Tanrıkulu hava harekatıyla öldürülen teröristler için ‘sivil yurttaş’ ifadesini kullandı.

SKANDALARA DEVAM

PKK ve FETÖ’ye yönelik destek açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu skandal açıklamalarına devam ediyor. PKK ile mücadelede büyük etkisi olan Silahlı İnsansız Hava Araçları’na (SİHA) yönelik PKK medyasından gelen tepkileri bu kez CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu dillendirdi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, terör örgütüne ağır darbeler indiren Silahlı İnsansız Hava Araçları’ndan (SİHA) rahatsız olduğunu söyledi. Terörle mücadele edileceğini, ancak bunun hukuk kuralları içinde, insanların yaşam hakkını gözetecek şekilde olması gerektiğini belirten Tanrıkulu, “Eskiden JİTEM vardı, şimdi aynı görevi SİHA’lar yapıyor. Böyle yöntem hukuk devletinde olmaz ancak savaşta olur; savaşın da kuralları var” dedi. Dün ise yeni bir açıklamaya yaparak teröristlere sahip çıkan Tanrıkulu, SİHA ile öldürülen teröristler için ‘sivil yurttaş’ ifadesini kullandı.

  • SİHA’lar tek bir sivil bile vurmadı
  • Milli Savunma Bakanlığı, teröristlere sahip çıkan CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun açıklamalarına cevap verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, SİHA’ların terörle mücadeledeki başarılı operasyonlarına gölge düşürmek için asılsız iddiaların ortaya atıldığı kaydedildi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “SİHA’ların terör örgütleriyle mücadeledeki başarılı ve etkin desteğinden rahatsız olan terör örgütü destekçileri; herhangi bir kanıt, delil göstermeksizin afaki söylemlerle terörle mücadelede kullanılan savunma araçlarımızın itibarını sarsmaya çalışmaktadır. SİHA’larla yapılan terörle mücadele operasyonlarında hiçbir sivil vatandaşımız zarar görmemiştir.”
#Sezgin Tanrıkulu
#CHP
#İHA
7 yıl önce