|

TBMM Başkanı Şentop'tan güvenlik soruşturması teklifine ilişkin açıklama

Kamuya ilk kez atanacaklar için güvenlik soruşturması öngören kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu'nda reddedilmesine ilişkin açıklama yapan TBMM Başkanı Şentop, "Güvenlik soruşturmasının tekrar oylanması yönünde karar çıkarsa tekrarlanır. İtiraz üzerine başkanlık divanı toplandı" dedi.

14:08 - 1/04/2021 Perşembe
Güncelleme: 17:37 - 1/04/2021 Perşembe
Yeni Şafak
TBMM Başkanı Mustafa Şentop
TBMM Başkanı Mustafa Şentop

Kamuya ilk kez atanacaklar için güvenlik soruşturması öngören kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda reddedilmişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, konuya ilişkin şuyaptığı açıklamada, İç Tüzük 13'üncü maddesine göre Başkanlık Divanına itiraz hakkı bulunduğunu hatırlatarak, "Başkanlık Divanı'na itiraz ediliyor, bir karar alınıyor, Genel Kurul oyuna sunuyor. Çıkan sonuca göre yeniden oylama yapılıyor. Aynı günde toplanması meselesi; HDP'li arkadaşların talebi üzerine 3 Mart 2015'te, aynı gün içinde karar verilmiş.

"Manipülatif tartışmalar görüyorum"

Meclis iradesi bağlamındaki tartışmaları tamamen manipülatif tartışmalar olarak görüyorum. Meclis iradesi dediğimiz şey oylamaya yansıyan şeydir. Tartışma oylamanın kendisiyle ilgilidir. Bu tartışma aşılmadıkça Meclis iradesi şu yönde bu yönde demek yanlış olur" ifadesini kullandı.

"Tartışmaya dahil olmam görevim gereği"


Şentop, muhalefet partilerinin konuya ilişkin açıklamalarıyla ilgili de "Bazı grup başkanvekillerinin açıklamalarını gördüm. Anayasa ve İç Tüzük, Meclis Başkanı’na Genel Kurul yönetme yetkisi verir. Meclis Başkanvekilleri, Meclis Başkanı yerine yönetirler. Meclis Başkanı, sorumlu olur. Meclis Başkanı karar verebilir, görevlendirir, gününü, saatini değiştirebilir. Bu konuda yaşanan tartışma olduğunda benim bu tartışmaya dahil olmam görevimin gereğidir" dedi.

#şentop
#tbmm
3 yıl önce