|

Tehditle bir şey alamazsınız

Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin dostluk ilişkileri ve NATO müttefikliğine sadık kalmasını beklediklerini belirterek, "Yaptırım ve tehditleri anlamak ve kabul etmek mümkün değil. Tehdit ve baskıyla bizden bir şey alamayacaklarını öğrenmeleri gerektiğini de muhataplarımıza söyledik" dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 14/08/2018 Tuesday
Güncelleme: 03:20 - 14/08/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Çavuşoğlu, konferansın açılışında emekli büyükelçiler Ertuğrul Apakan, Bilal Şimşir ve merhum Ömer Engin Lütem adına oğlu Murat Lütem'e ‘Üstün Hizmet Ödülü’ verdi.
Çavuşoğlu, konferansın açılışında emekli büyükelçiler Ertuğrul Apakan, Bilal Şimşir ve merhum Ömer Engin Lütem adına oğlu Murat Lütem'e ‘Üstün Hizmet Ödülü’ verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10. Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında ABD'nin Türkiye'ye yönelik başlattığı ekonomik savaşa tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, "ABD ile ilişkilerde son dönemde maalesef arzu etmediğimiz bir noktaya geldik. Ülkemizin güvenliğini ilgilendiren temel konularda ABD yönetimi yapıcı olmaktan uzak bir tavır benimsedi" dedi.

ÖĞRENMENİZ GEREKİR

Bakan Çavuşoğlu, yaptırım ve tehditleri anlamanın mümkün olmadığını vurgulayarak, "ABD'nin geleneksel dostluk ilişkilerimize ve NATO müttefikliğimize sadık kalmasını bekliyoruz" diye konuştu. Türkiye'nin ABD ile ilişkilerde üzerine düşeni yaptığını, yapıcı angajman ve diyalog konusunda ısrarcı olacağını belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Her zaman olduğu gibi bu süreçte de yapıcı olduk. Diyalog taraftarı olduk ve sorunların diplomasiyle çözülmesi için kendilerine de düşüncelerimizi aktardık. Şunu da söyledik: 'Tehditle, baskıyla ya da yaptırımla Türkiye'den herhangi bir netice alamayacağınızı öğrenmeniz gerekiyor. Diplomasi mi? Varız. Müzakere mi? Varız. Uzlaşı mı? Ona da varız ama uzlaşı kültüründe bir tarafın dayatması ya da baskısı yoktur."

Türkiye'nin dayatmaları kabul etmesinin mümkün olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, "ABD'nin, birimizin değil, birbirimizin önemli olduğunu yeniden görmesi ve anlaması gerekiyor. Türkiye'den yaptırımlarla ve baskıyla bir şey elde edilemeyeceğini artık ABD'nin bilmesi anlaması gerekiyor" dedi.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Ekonomi
6 years ago