|

Teröristlere yardım eden 10 kişiye gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılana açıklamada, "PKK/KCK-PYD/YPG siyahlı terör örgütü lehine faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen Suriye vatandaşı 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi." denildi.

10:36 - 13/02/2021 Cumartesi
Güncelleme: 11:41 - 13/02/2021 Cumartesi
DHA
Arşiv
Arşiv

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre; Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında Suriye vatandaşı 10 zanlının terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG lehine faaliyetlerde bulundukları tespit edildi. Gözaltı kararı verilen şüphelilerin yakalanması amacıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince çalışma başlatıldı.


Terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'nin Ankara'daki faaliyetlerinin tespiti ve deşifresine yönelik İstihbarat ve TEM şube müdürlüklerince yürütülen çalışmalarda zanlıların geçmiş dönemde Suriye'de PYD/YPG adına kuryelik ve iş birlikçilik yaptıkları bilgisine ulaşıldı.

  • Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda şüphelilerden 9'u yakalandı, aramalarda bulunan çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale el konuldu.

Milis-iş birlikçi ağı oluşturma gayreti içindelermiş

Yürütülen etkin istihbarat ve başarılı operasyonlarla malzeme ve eleman aktarımında kullandığı yurt içindeki kurye/iş birlikçi ağı deşifre edilen PKK/KCK-PYD/YPG'nin özellikle Suriye'den Türkiye'ye sığınan mülteciler üzerinden yeni bir milis-iş birlikçi ağı oluşturma gayreti içinde olduğu belirtildi.


#​Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı
#pkk
#kck
#gözaltı
3 yıl önce