|

'Tilki Selim bir dönemi aydınlatır'

Selim Işık'ın yakalanmasının önemli olduğunu belirten Sağlar, “Özellikle faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması Selim Işık'ın vereceği bilgilerle başırılabilir” dedi.

İlhan Toprak
00:00 - 17/01/2010 Pazar
Güncelleme: 00:43 - 17/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
'Tilki Selim bir dönemi aydınlatır'
'Tilki Selim bir dönemi aydınlatır'

Uzun süredir polisi peşinden koşturan, 'Tilki Selim' lakaplı Selim Işık ile 10 adamı tutuklandı. Afganistan, Pakistan ve İran'dan temin edilen uyuşturucuyu Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine gönderdikleri iddiasıyla adliyeye çıkarılan 12 kişiden, aralarında “Tilki” lakaplı Selim Işık'ın da bulunduğu 11'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yeşil lakaplı Mahmut Yıldırım'ın tehditle haraç istediği “Tilki” lakaplı Selim Işık'ın tutuklanmasının yankıları sürüyor. Kültür eski Bakanı ve Susurluk Komisyonu Üyesi Fikri Sağlar, bir dönemin aydınlanması açısından Işık'ın yakalanması ve sorgulanmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Selim Işık'ın uyuşturucu ticareti ve JİTEM'in meşru olmayan faaliyetlerinin aydınlatılması için çok önemli bir isim olduğunu vurgulayan Fikri Sağlar, “Selim Işık, Susurluk Raporu'nda da ismi geçen ve bir dönemin aydınlatılması için önemli bilgileri bulunan bir kişidir. Çünkü bizatihi aralarında bulunmuştur. Özellikle faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması, JİTEM'in itirafçılarla birlikte meşru olmayan faaliyetlerinin aydınlatılması, çetelerin uyuşturucu ve para transferlerinin açığa çıkarılması 'Tilki' lakaplı Selim Işık'ın vereceği bilgilerle başarılabilir” dedi.





14 yıl önce