TSK FETÖ'den temizlenene kadar sokakları bırakmayın

Yeni Şafak
17:39, 16/07/2016, CumartesiG: Güncelleme: 18:07, 16/07/2016, Cumartesi
Yeni Şafak
TSK FETÖ'den temizlenene kadar sokakları bırakmayın
Darbe girişimine karşı dün geceden beri sokaklarda olan vatandaşlar gün boyunca ellerinde Türk bayraklı ile yürüyüşler yaptı.

FETÖ'cü askerlerin darbe girişimi vatansever polis, asker ve sokaklara dökülen milyonlarca halkın dik duruşu ile püskürtülse de tehlike henüz geçmiş değil. Özellikle Gölcük Donanma Komutanlığı, Malatya 7 Ana Jet Üssü Komutanlığı ve 2. Ordu'daki FETÖ'cüler henüz tam olarak tasfiye edilmedi. Her an yeni bir kalkışma söz konusu ve Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık kaynakları vatandaşların sokakları terk etmemesi gerektiğini söylüyor.

TSK'da konuşlanan FETÖ'cü askerler dün akşam darbe girişiminde bulunarak Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin idaresini ele geçirmeye kalkıştı. Vatansever polis, asker ve sokaklara dökülen milyonlarca halkın dik duruşu ile püskürtülen darbeciler tek tek tutuklandı. Aralarında çok sayıda üst düzey rütbelinin de olduğu 2839 FETÖ'cü asker görevlerinden el çektirilip gözaltına alındı. Fakat tehlike henüz geçmiş değil, Yeni Şafak'ın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre FETÖ'nün çok sayıdaki komutanlıklarındaki askerleri tasfiye edilirken Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri Komutanlıklarındaki darbeci kadronun henüz görevden el çektirilmediği öğrenildi.



Gölcük'teki darbecileri halk Donanma'dan çıkarmadı ve hala içerideler


Dün akşam kalkışmanın ilk saatlerinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu bir açıklama yaparak “Komuta Kademesi olarak bu darbe girişimini asla kabul etmiyoruz" diyerek TSK içindeki cuntacılara karşı tavrını ortaya koysa da Deniz Kuvvetleri'ndeki hareketliliğin devam ettiği öğrenildi. Deniz Kuvvetleri'ndeki FETÖ'cü subayların darbe gerçekleşmeyince kendilerini geri çektikleri ve yeni bir kalkışma için hazırlık yapma ihtimali olduğu belirtiliyor. Deniz Kuvvetleri'nin İstanbul'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı ile Gölcük'teki Donanma Komutanlıklarına henüz müdahale edilmediği ifade ediliyor. Gölcük'te dün akşam Donanma'dan çıkmak isteyen darbeci askerlere halk engel oldu. Başlarındaki iki subayın emri ile nizamiye kapısında biriken vatandaşlara silah doğrultup havaya ateş açtı. Askerin bu tavrından sonra sinirlenen vatandaşlar Gölcük Donanma Komutanlığı'na girmek isteyince polisler engel oldu. Vatandaşlın taviz vermemesi üzerine askerleri geri çeken FETÖ'cü iki subayın donanmadaki görevlerine devam ettikleri öğrenildi.



Malatya Ana Jet Üssü'ne dikkat


Donanma Komutanlığı'nın yanı sıra Malatya 7 Ana Jet Üssü Komutanlığı'ndaki FETÖ'cü asklerin de henüz tasfiye edilmediği ve yeni bir hava kalkışmasına karşı mühimmat yüklü uçakların kalkış yapmasının piste sokulan sivil araçlar ile engellendiği öğrenildi.



2. Ordu'daki FETÖ'cüler direniyor


2. Ordu Komutanlığı'ndaki FETÖ'cü askerler ise bugün akşam saatlerinde bastırıldı.



SOKAĞI BIRAKMAYIN


Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık da TSK'nın komuta kademelerindeki deşifre olmamış FETÖ'cü askerlerin tekrardan darbe girişimine karşı vatandaşlardan meydanları terk etmemesini istedi. Devlet kaynakları darbecilerin tamamen tasfiye edilmelerinin birkaç daha sürecini ve vatandaşların gece gündüz meydanlarda bulunmasının FETÖ'cü subayların darbe yeni bir darbe girişiminde bulunmalarının önündeki en büyük engel olduğunu belirtiyor.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026