|

Türk gemisindeki aramaya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan tepki: Hukuksuz müdahaleyi şiddetle kınıyorum

Türkiye’den Libya’ya giden Türk ticaret gemisinde yapılan hukuksuz aramaya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tepki gösterdi. Oktay, "AB’nin istişare etmeden başlattığı İrini Harekatı son operasyonuyla taraflı olduğunu bir kez daha tescil etmiştir. Alman fırkateyni tarafından yük gemimize karşı gerçekleştirilen hukuksuz müdahaleyi şiddetle kınıyorum" dedi.

17:47 - 23/11/2020 понедельник
Güncelleme: 18:00 - 23/11/2020 понедельник
AA
Fuat Oktay
Fuat Oktay

Yunan bir komutan tarafından sevk ve idaresi gerçekleştirilen İrini Harekatı'nda görevli bir Alman fırtakeyninin, Türkiye'den Libya'ya gıda ve boya gibi muhtelif maddeler taşıyan Türk bandıralı gemiyi Doğu Akdeniz'de durdurarak, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde saatlerce aramasına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sert tepki gösterdi.

"AB taraflı olduğunu bir kez daha tescil etmiştir"

Twitter hesabından açıklamada bulunan Oktay,
"AB’nin meşru Libya Hükümeti, NATO ve ülkemizle istişare etmeden başlattığı Irini Harekâtı son operasyonuyla taraflı olduğunu bir kez daha tescil etmiştir. Darbeci Hafter'e gelen silah desteğini denetlemeyen, aksine meşru Libya hükümetini cezalandırmayı hedefleyen bu tartışmalı harekât çerçevesinde bir Alman fırkateyni tarafından yük gemimize karşı gerçekleştirilen bu hukuksuz müdahaleyi şiddetle kınıyorum"
dedi.


#fuat oktay
#tepki
#türk gemisi
3 лет назад