|

Türkiye rehin alınamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vekillerle yaptığı toplantının ardından bir açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Bu millet oynanan oyunun farkındadır. Rehin alınmış bir adam üzerinden birilerinin Türkiye’yi rehin almasına müsaade etmeyiz” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 09:22 - 1/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, ABD’de bazı kesimlerin Türkiye’yi siyasi ve ekonomik olarak köşeye sıkıştırmak için Zarrab’ı bir kart olarak kullandığını söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, ABD’de bazı kesimlerin Türkiye’yi siyasi ve ekonomik olarak köşeye sıkıştırmak için Zarrab’ı bir kart olarak kullandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, partisinin milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ünal, CHP liderinin iftiralarına ilişkin soru üzerine, “Öncelikli olarak bir şeyi doğru koyalım, ortada Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı’nın birtakım iddiaları var. Bu iddialar üzerinden de ‘Bu iddialarımı ispat edeceğim.’ diye grup toplantısında salladığı, bazı, belge diye gösterdiği evraklar var. Bu evrakların ne olduğunu kendi partilileri dahil kimse bilmiyor. Basınla paylaşılmıyor” dedi.

KARANLIK İDDİALAR

Ünal, “Türkiye, dört terör örgütüyle mücadele ederken, uluslararası alanda hem siyasi hem de ekonomik operasyonlara maruz kalırken Kılıçdaroğlu’nun, siyasetin ve TBMM’nin gündemini ne olduğu belli olmayan, içeriği paylaşılmayan evraklarla meşgul ettiğini” ifade etti. Ünal, “Artık bundan sonrası yargının işidir. TBMM’nin işi yok sizin yalanlarınızın, iddialarınızın, iftiralarınızın yeri midir? Bu tür arkası belli olmayan, arkası karanlık iddialarla Türkiye’nin gündeminin meşgul edilmesine de karşıyız” diye konuştu.

HİÇ UMUTLANMAYIN

Ünal, Reza Zarrab’la ilgili bir soruya şu karşılığı verdi:

“Türkiye, yerli ve milli unsurlarıyla Amerika’nın derin devletinin yargıda oluşturduğu FETÖ’cü aklın etkisi altında. Böyle bir aklın ortaya koyduğu dava üzerinden birilerinin Türkiye’yi siyasi ve ekonomik olarak köşeye sıkıştırmasına herhalde seyirci kalacak değiliz. İçeride de bunun sözcülüğünü üstlenen, içeride bu siyasi ve ekonomik operasyona bel bağlayarak umutlananlara buradan şunu söylüyorum, hiç umutlanmayın.”

BU OYUNUN AKTÖRÜ OLMAYIZ

Türkiye’ye karşı ne yapılmak istendiğini de bütün milletin gördüğünü vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

“Türkiye diğerlerini aştığı gibi bunu da aşacaktır. Bu bizim bir tiyatro oyunu olarak gördüğümüz, senaristini, oyuncularını, figüranlarını tanıdığımız bir oyundur. Biz bu oyunun aktörü olmayacağız. Bu oyunda, senaryoda Türkiye’yi sanık sandalyesine oturtmak isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Bu konuda kamuoyu rahat olmalıdır.”

BOŞUNA UMUTLANMAYIN

Amerika’da bazı kesimlerin Türkiye’yi siyasi ve ekonomik olarak köşeye sıkıştırmak için Zarrab’ı bir kart olarak kullandıklarının son derece açık olduğunu ifade eden Ünal, bu konu üzerinden umutlananlara “Umutlanmayın” dedi. Ünal, “Tüm vatandaşlarımıza, kamuoyuna bir çağrı yapmak istiyorum. Oynanan oyunun bu millet farkındadır. Dolayısıyla rehin alınmış bir adam üzerinden birilerinin Türkiye’yi rehin almasına müsaade etmeyiz” dedi.

DALALET VE HIYANET

Kılıçdaroğlu’nun “Belgeleri vatansever bürokratlardan aldık” açıklamasının hatırlatılması üzerine de Ünal, “Ne zamandan beri vatansever bürokratlar anayasa suçu işlemeye başladı? Yani vatanseverliğin tanımı, eğer Kemal Kılıçdaroğlu’nun uluslararası Türkiye karşıtı, düşmanı odaklarla iş birliği yapması ise bunun adı vatanseverlik değil, bunun adı dalalet ve hıyanettir” diye konuştu.

  • İftiraya soruşturma
  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık belgeleri CHP’den istedi.
  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu’nun TBMM Grup toplantısındaki iftiralarıyla ilgili olarak soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgeler istendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmaya dikkat çekilerek şöyle denildi: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM grubunda yapmış olduğu konuşmasında Bellway Ltd isimli ve yurt dışında faaliyet gösteren şirkete usulsüz para aktarıldığı iddia edilerek buna ilişkin swift mesajları ve dekontları bulunduğunu ileri sürdüğü adı geçen şirket yetkilisinin de belgelerin sahte olduğunu belirtmesi nedeniyle olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızda soruşturma başlatılmıştır. CHP Genel Merkezinden iddia edilen hususlarla ilgili tüm belgelerin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi CMK 332 maddesi kapsamında yazılı olarak istenilmiştir.”
#AK Parti
#Mahir Ünal
#ABD
6 yıl önce