|

Türkiye'de bir ilk: Alışveriş merkezi yerinde aşı uygulaması başlattı

Gaziantep’te bulunan bir alışveriş merkezi yerinde aşı uygulamasına geçtiğini duyurdu. Bu uygulama sektörde ilk olma özelliği taşıyor. İl Sağlık Müdürlükleri iş birliğiyle uygulama Türkiye geneline yayılacak.

14:44 - 17/06/2021 Thursday
Güncelleme: 14:57 - 17/06/2021 Thursday
DHA
Gaziantep'teki AVM'de Kovid-19 aşı istasyonu kuruldu.
Gaziantep'teki AVM'de Kovid-19 aşı istasyonu kuruldu.
Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda, alışveriş merkezine ‘yerinde aşı’ istasyonu kabul edildi. Karar sonrası AVM içerisinde belirlenen alanda bakanlık protokolüne uygun olarak aşılama çalışmaları başlatıldı.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, konuya ilişkin açıklamasında
“AYD çatısı altındaki AVM’ler, Sağlık Müdürlükleri ile görüşerek, Sağlık Bakanlığı ve Sayın Bakan Fahrettin Koca önderliğinde başlatılan Kovid-19 aşılama kampanyasına lokasyon göstererek her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etmişlerdir”
dedi.

“AVM’LERİN AŞILAMA MERKEZLERİ OLARAK DA HALKIMIZA HİZMET VERMELERİNİ ARZU EDİYORUZ”

Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğünün izni ile AVM’nin, aşı istasyonlarından biri haline geldiğini belirten Prof. Dr. Altaş, “Sırada Van ve ardından diğer kentlerde yine Sağlık Müdürlüklerinin izniyle AVM’lerin aşılama merkezleri olarak da halkımıza hizmet vermelerini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Nevzat Yavan ise pandemiye karşı verilen her türlü mücadelede yer aldıklarını anlatarak, “
Burada Sağlığınız Esas’ uygulamamız doğrultusunda, aşılama sürecine katkı sunma amacıyla, AVM’leri sürece dahil ediyoruz”
diye konuştu.

AVM'nin, Gaziantep’teki aşılama istasyonları arasına katıldığına vurgu yapan Yavan, “Sektörümüz için ilk olma özelliğini taşıyan bu uygulama sayesinde AVM'ye gelen Gaziantepliler, aşı istasyonunda aşılarını olabilecek. Sahip olduğumuz emek ve birikimi toplumsal yarar doğrultusunda kullanmaktan mutluluk duyuyoruz. AVM ekiplerimiz ile faaliyet gösterdiğimiz şehirlere değer katma konusundaki çabalarımızı sürdürüyoruz” dedi.



#Gaziantep
#Aşı
#AVM
#Alışveriş merkezi
3 years ago