|

Türkiye'den son dakika yeni Navtex ilanı: 12 Ekim'e kadar uzatıldı

Son dakika haberine göre; Akdeniz'de faaliyetlerini yürüten Yavuz Sondaj Gemisi'nin görev süresi 12 Ekim'e kadar uzatıldı. Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında bugün NATO Karargahında "Ayrıştırma Usullerinin" ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi. Bir sonraki toplantı ise 17 Eylül'de yapılacak.

18:54 - 15/09/2020 Salı
Güncelleme: 19:15 - 15/09/2020 Salı
Diğer
Arşiv
Arşiv

Türkiye, yeni bir Navtex ilan ederek, Akdeniz'de görev yapan Yavuz Sondaj Gemisinin görev süresinin 12 Ekim'e kadar uzatıldığını belirtti.

Türkiye, Yunanistan'ın Sakız Adası'nı Lozan Barış Antlaşmasını ihlal ederek silahlandırdığını ilan etmişti.

NAVTEX NEDİR?
  • İngilizce "NAVigational TEleX" kelimelerinden kısaltılan NAVTEX, denizcilerin kullandığı bir haberleşme sistemidir. Bu sistemle, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi verilir. Uluslararası bir faks makinası gibi çalışır.
  • Gemilerde ve teknelerde, mevcut yayınları almaları için NAVTEX cihazı bulunmalıdır. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, bu sistemi kullanarak yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurur ve bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunur.


#Akdeniz
#Navtex
#Yavuz Sondaj Gemisi
4 yıl önce