|

Türkiye’nin en büyüğü Başakşehir’de açıldı

Türkiye’nin en büyük millet kıraathanesi unvanına sahip Başakşehir Millet Kıraathanesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu tarafından törenle hizmete açıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 16/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 04:33 - 16/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Başakşehir Millet Kıraathanesi
Başakşehir Millet Kıraathanesi

‘En’lerin ve ‘ilk’lerin şehri Başakşehir, dev bir esere daha kavuştu. Başakşehir Millet Bahçesi içinde kurulan ve Türkiye’nin en büyüğü olma özelliği taşıyan Başakşehir Millet Kıraathanesi açılış törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz ve İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk katıldı.


‘CUMHURBAŞKANIMIZ SÖZ VERDİ, YAPTIK’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, açılışta yaptığı konuşmada, 360 bin metrekarelik Başakşehir Millet Bahçesi’nin açılışını yaklaşık 4 ay önce yaptıklarını anımsatarak, “O güne yetiştiremediğimiz, Cumhurbaşkanımızın Başakşehir’e, İstanbul’a söz verdiği Millet Kıraathanesini açmayı Allah bize nasip etti” dedi.

Millet Kıraathanesi’nin yaklaşık 2 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olduğunu belirten Bakan Kurum, “Gençlerimizin 7 gün 24 saat vakit geçirebilecekleri bir mekânı bugün Başakşehir’e, İstanbul’a kazandırmış oluyoruz.

Kıraathanemizde yaklaşık 100 bin kitap var. Bu kitapların 60 bini basılı, 20 bini dijital, 18 bin sesli kitap, 102 tane de kabartmalı kitabımız mevcut. Yani engelli kardeşlerimiz de burada kitapları okuyarak ders çalışabilecekler” diye konuştu.


‘MUHTEŞEM BİR ESERİN İÇİNDEYİZ’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank da konuşmasında, ABD’de öğrenci iken Bilal Erdoğan ile tanıştığını belirterek, “Orada kütüphanelerin güzelliklerinden çok etkilendik. Orada öğrencilerin, gençlerin hayatı kütüphanelerin etrafında geçiyor. Bizim orada gördüğümüzden çok daha muhteşem bir eserin içinde bulunuyoruz şu anda. Tabi burada Cumhurbaşkanımızın vizyonunun hakkını vermemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımız, millet kıraathaneleri diyerek en önemli yatırımın hususu olan gençlerimize, insana yatırımın altınız çizdi. Bizde de artık böyle bir vizyonun ortaya konmuş olması, gençlerin millet kıraathanelerinin, kütüphanelerin etrafında, ilimle, bilimle okuyarak, ders çalışarak hayatlarını geçiriyor olmaları gerçekten gurur verici” ifadelerini kullandı.

‘BURASI GÜVENLİ BİR ADRES’

Başakşehir Millet Kıraathanesi’ni çok beğendiğini ifade eden Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise şöyle konuştu: “Çok güzel bir mekân. Gençlerin okul ve ev dışı zamanını bir araya gelip derslerini çalışabileceği, ailelerinin de içinin rahat olabileceği bir ortam. Burası güvenli bir adres olacak. Bütün Başakşehirli çocuklarımıza, gençlerimize hayırlı uğurlu olsun.”

‘ÖRNEK BİR PROJE OLDU’

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da, “Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Türkiye’nin ilk millet bahçesini açtıktan sonra şimdi de Türkiye’nin en büyük millet kıraathanesini açtık.

Mutluyuz, gururluyuz. Örnek bir proje oldu. Bizler istiyoruz ki, çocuklarımız bu mekânlarda kendilerini geliştirsinler, tercih edilen insanlar olsunlar.” dedi.

Başakşehirlilerin yanı sıra çevre ilçe sakinlerine de hizmet verecek Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde, 100 bin kitap kapasiteli kütüphanenin yanı sıra seminer salonu, sergi salonu, kafe, restoran ve mescit de yer alıyor.

#Başakşehir
#Millet Kıraathanesi
#ı Bilal Erdoğan
#Yasin Kartoğlu
5 yıl önce