|

Türkiye’ye rağmen plan yapılamaz

Gaziantep’te vatandaşlara seslenen Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye, Fırat’ın doğusuna geçmesin” şeklindeki açıklamalara, “Terörün doğusu batısı olmaz. Terör, kökü kazınıncaya kadar bizim için hedeftir” cevabını verdi. Yıldırım, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile Türkiye’ye rağmen plan yapılamayacağının herkese gösterildiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2018 الأحد
Güncelleme: 08:31 - 25/03/2018 الأحد
Yeni Şafak
Yıldırım, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde doktora cübbesi giydi.
Yıldırım, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde doktora cübbesi giydi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Doktora Tevcih Töreni ile partisinin Gaziantep Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Yıldırım özetle şunları söyledi: “Türkiye, bölgede en fazla yük alan, bedel ödeyen ülke olmasına rağmen acımasızca da eleştirilen bir ülke. Zerre kadar yük, sorumluluk almayan, hiçbir bedel ödemeyenler bol bol Türkiye’yi eleştiriyorlar. İşte Fırat Kalkanı Harekatı’nı, Zeytin Dalı’nı eleştiriyorlar çünkü onların terör örgütüyle güzel ilişkileri var. Bilgi kaynakları terör örgütü. PKK/YPG/PYD vesaire, bunlarla gayet güzel bir çalışma içerisindeler. Gönüllü propagandalarını üstlenmiş vaziyetteler.

GEREKEN NEYSE ONU YAPACAĞIZ

Fırat’ın batısında durun, doğusuna geçmeyin, böyle bir şey yok. Terörün doğusu batısı olmaz. Terör, bu topraklardan kökü kazınıncaya kadar, bir daha gelmeyinceye kadar bizim için hedeftir. Gereken ne ise da yapacağız. Kim varsa arkasında bildiğini yanına koymasın. Türkiye, iki tane süper gücün arasından girdi devreye, ‘Ben de buradayım kardeşim’ dedi. ‘Bana rağmen burada hesap kitap yapamazsınız, gelecek planı yapamazsınız.’ Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı budur.

GÜVENLİĞİMİZ SURİYE’DEN GEÇER

Şimdi Afrin’de yeniden hayat başlıyor. Yerel unsurlardan yönetimler oluşuyor, tıpkı Cerablus’taki gibi. Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğü bizim için vazgeçilmezdir. Türkiye’nin güvenliği Suriye’den geçer, Irak’tan geçer, buraların istikrarından geçer. PKK, PYD, DEAŞ terör örgütlerini tamamen yok ederek bölgede, ülkemizde huzuru sağlamak bizim önceliğimizdir. Türkiye’nin terörle mücadelesini engellemek isteyenler hüsrana uğramaya mahkumdur.

ÜLKEMİZE IRAK’TAN GELECEK TEHDİT DE TEMİZLENECEK

Dışarıda ülkemizi Suriye’den de Irak’tan da tehdit edecek bu alçak terör örgütüne karşı sadece yurt içinde değil onların bulundukları yerde de inlerine girerek yok etmeye azmettik, karar verdik. Bunun için önce Cerablus, Rai, El Bab, Azez bölgesi şimdi de Afrin’den bu alçak teröristleri temizledik. Kahraman Mehmetlerimiz destanlar yazdı, Kürt, Arap, Türkmen kardeşlerimizi zulümden kurtardılar. İşte biz böyle bir milletin evlatlarıyız, mesele memleket olunca, mesele bayrak olunca, mesele istiklal olunca gerisi teferruattır.”


Şehit ailesine sürpriz ziyaret

Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanları, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 23 Ocak’ta şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Yıldırım, ziyarette, şehidin annesi Sevim ve babası Canpolat Usta ve diğer aile üyelerine taziyelerini iletti. Şehide Allah’tan rahmet, ailesine de sabır ve metanet dileyen Yıldırım, şehidin anne ve babasına Kur’an-ı Kerim ile Türk bayrağı takdim etti. Ziyarette şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi. Ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayan Başbakan Yıldırım, şehit anne babasıyla görüştürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Başbakan Yıldırım, “Kahraman Mehmetçiğimiz alçaklara gerekli cevabı verdi. Şehidimizin, şehitlerimizin kanları yerde kalmadı” diye konuştu.

  • Gaziantep’e ikinci devlet üniversitesi
  • AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, Gaziantep’e yeni bir devlet üniversitesi yapılacağını ve şehirdeki devlet üniversitesi sayısının ikiye çıkacağını söyledi Yıldırım, “Gaziantep’e üçüncü bir üniversite daha kuruyoruz. Gaziantep’e Bilim ve Teknoloji Üniversitesi hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

MARKA VE PATENT VURGUSU

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Akademik Ödül töreninde fahri doktora ünvanı verilen Başbakan Yıldırım, “Bu ödül töreni dolayısıyla yaptığı bilimsel çalışmalarla ülkemize değer kazandıran herkese şükranlarımı sunuyorum. Türkiye için taş üstüne taş koyan herkesin başımız gözümüz üzerinde yeri vardır. Bilgi üreterek teknoloji geliştirerek marka ve patent oluşturarak özgün tasarımlar yaparak ülkemizi bir adım daha öne çıkaran her vatandaşımız her insanımız başımızın tacıdır. Türkiye bu idealist çalışkan insanlarla yükseliyor inşallah daha da yükselecek. Hasan Kalyoncu üniversitesi gibi genç üniversitelerimizi ziyaret etmek beni her zaman heyecanlandırıyor” dedi.

HERKES ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLECEK

Yıldırım, ortaoğretim ve liselerden çıkan herkesin üniversiteye girebileceğini belirterek, “Türkiye 16 yılda üniversiteye erişimde dünyada 2’nci sıraya yükseldi. Bugün ortaöğretimde liseliler de çıkan herkes üniversiteye girebilecek. Geçmişten gelen, birikimleri saymazsak, kısa bir süre içerisinde üniversitelerimizin kurulu kapasitesi, lise mezunlarımızdan daha fazla olacak. Bunu burada ifade etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

YABANCI ÖĞRENCİ ÇAĞRISI

Tüm üniversitelere yurt dışından öğrenci getirilmesi için çağrısında bulunan Yıldırım, “Bugün maalesef üniversitelerimizin toplam kapasitesi 7 milyonu aşan öğrencisinin yanında yüzde yirmi bir yabancı öğrenecek olacağını düşünürsek, bir buçuk milyona yakın yabancı öğrencimiz olması lazım” şeklinde konuştu.

#Binali Yıldırım
#Türkiye
#Batı
#PKK
٪d سنوات قبل