|

TÜSiAD Hükümet turunda

Cumhurbaşkanı’nın davetini reddeden CHP ve MHP, Ankara’ya çıkarma yapan TÜSİAD heyetini kabul etti. Heyet, koalisyonun adını koymadan AK Parti-CHP mesajını verdi. Heyetin, CHP yöneticilerine, “Ülke gündemindeki tartışmaları bir kenara bırakıp büyük bir ittifaka girmeniz gerekebilir” dediği öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:24 - 17/06/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

7 Haziran sonrası oluşan siyasi tablo hiçbir siyasi partiye tek başına iktidar olanağı vermedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'egoların bir kenara bırakılıp biran önce hükümet kurulmalı' sözleriyle belirsizliği giderme çabalarını reddeden CHP ve MHP, patronların görüşme talebine ise itiraz etmedi. TÜSİAD heyetinin Ankara'ya yaptığı çıkarmada ilk durağı CHP oldu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun TÜSİAD heyeti ile görüşmesine Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Selin Sayek Böke, İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak ile İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de eşlik etti. Daha önce siyasi partilere tebrik ziyareti yapacağını belirten TÜSİAD'ın CHP görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü.



AK PARTİ-CHP MESAJI


CHP ve MHP ile görüşen TÜSİAD heyeti ise koalisyonun adını koymadan AK Parti-CHP seçeneğine sıcak baktıklarının mesajını verdiği kaydedildi. Ekonomik istikrarın devam etmesini istediklerini CHP yöneticilerine ileten TÜSİAD heyeti, “Bölgesel hareketlilik ve siyasi tartışmalar yabancı sermayeyi ürkütmemeli. Yerli yatırımcı da endişeli. Ülke gündemindeki tartışmaları bir kenara bırakıp büyük bir ittifaka girmeniz gerekebilir” dediği kaydedildi.



BEKLENTİLERİNİ AKTARMIŞLAR


Görüşme sonrası açıklama yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak üç siyasi parti liderini kutlamak için Ankara'da olduklarını belirtti. Symes, “Türkiye için olumlu bir seçim gerçekleştirdik. Bu parlamentodaki seçime katılım oranı konusundaki olumlu görüşlerimizi bildirdik. Uzlaşan hükümetin kurulması yönündeki iş dünyasının talebini bildirdik. Sürdürülebilir büyüme etrafında öncelikleri paylaştık. Sivil toplum örgütü olarak hükümet formasyonu için burada değiliz. Tam aksine iş dünyasının hükümetten beklentilerini liderlerimizle paylaşarak bu gündeme odaklanmalarını ifade etmek üzere geldik” dedi.



REFORMLARA DÖNÜLSÜN


İş dünyası olarak siyasilerin uzlaşma kültürüyle ülkenin önünü açacak bir hükümeti hızla ortaya koymaları konusunda son derece olumlu beklentileri olduğunu vurgulayan Symes, “Burada iş dünyasının ihtiyacı acil Türkiye'de hızla bir hükümetin kurulup ve reform ajandasına ve ekonomideki konulara hızla dönmek konusunda da kendileriyle fikir alışverişi yaptık. Biz bir sivil toplum örgütü olarak” ifadelerini kullandı.



BUGÜN DE AK PARTİ'DELER


Symes, MHP görüşmesi sonrasında da “TÜSİAD'ın kapsamlı ekonomik programını bir an önce hayata geçirmek istediğimizi belirttik” dedi. Gazetecilerin sorularını cevaplamayan Symes, bugün AK Parti ve HDP ile görüşeceklerini açıkladı.



İş dünyasının Ankara çıkarması


Ankara'da iş dünyasının öne gelen örgütleri dün önemli temaslarda bulundu. TÜSİAD heyeti, CHP ve MHP ile görüşürken, TOBB ve beraberindeki işçi ve işveren örgütleri Başbakan Davutoğlu ile görüştü. TOBB ve STK'lar CHP, MHP ve randevu almaları halinde HDP'ye de gidecek. MÜSİAD ise önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile biraraya geldi. MÜSİAD bugün Başbakan ve diğer parti liderleriyle de görüşecek.


#tüsiad
#koalisyon
#seçim sonuçları
9 yıl önce