Türkiye’de bir ilk: Tuzla'da el hijyeni için dezenfektan bilekliği dağıtıldı

14:28, 07/10/2020, ÇarşambaG: Güncelleme: 14:38, 07/10/2020, Çarşamba
AA
Türkiye’de bir ilk: Tuzla'da el hijyeni için dezenfektan bilekliği dağıtıldı
El dezenfektan bilekliği

Tuzla Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşların gün içerisinde el hijyenlerini sağlamasını kolaylaştıracak el dezenfektan bilekliği dağıttı. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, vatandaşlara bilekliklerin nasıl kullanılacağını anlattı, mesafe, maske ve hijyen kuralları konusunda uyarılarda bulundu. Yazıcı, bu projenin Türkiye'de ilk kez uygulandığını söyledi.

Tuzla Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilçede, koronavirüs salgını nedeniyle mesafe, maske ve hijyen konusunda yapılan denetim ve bilgilendirmelerin dışında yeni bir uygulama hayata geçirildi.

Bu kapsamda halka, gün içerisinde hijyenin sağlanmasını kolaylaştıracak el dezenfektan bilekliği dağıtıldı.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/10/07/02/34/resized_0ecc2-1240_tur_picture_20201007_22617841_22617839.jpg
İstasyon Caddesi'nde gerçekleştirilen dağıtıma katılan Tuzla Belediye Başkanı
Şadi Yazıcı
, vatandaşlara bilekliklerin nasıl kullanılacağını anlattı, mesafe, maske ve hijyen kuralları konusunda uyarılarda bulundu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/10/07/02/34/resized_ab895-1240_tur_picture_20201007_22617841_22617840.jpg

Yazıcı, bu projenin Türkiye'de ilk kez uygulandığını belirterek, şu bilgileri verdi:

  • "Her yerde dezenfektan kullanımı zor olabiliyor. Biraz daha pratik bir önlem alalım dedik. Kolunuza takıyorsunuz. Saat gibi giyilebilir bir teknoloji. İçerisine dezenfektan konuluyor. Yanınızda sürekli dezenfektan taşımış oluyorsunuz. En kötü yerlere dokunmuş ellerimizle günde en az 20 defa 30 defaya kadar yüzümüze dokunabiliyoruz. Dolayısıyla herhangi bir yerden almış olduğumuz virüsü kendimize bulaştırabilir ve bu zincirleme olarak topluma yayılabilir. Bu dezenfektan bilekliğinin önemli bir zinciri kıracağına inanıyoruz. Belki çok daha farklı inovatif ürünler yine çıkacaktır ama şu anda gördüğüm kadarıyla en inovatifi ve en akılcı çözüm budur."

Şadi Yazıcı, günde ortalama 20-25 defa bileklikten dezenfektan kullanılabileceğini ifade ederek, şu an için 3-5 bin civarı bileklik dağıtılacağını kaydetti.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026