|

Üçlü zirve yakında

Suriye’deki gelişmelere paralel olarak Erdoğan, Putin ve Ruhani’nin katılacağı üçlü zirve için çalışılıyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Tarih, yer konusunda çalışılıyor. Yakın zamanda böyle bir üçlü zirve yapılabilir. Suriye’deki gelişmeleri kapsamlı şekilde değerlendirmek açısından” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:36 - 8/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Suriye’de yaşanan yeni gelişmeler doğrultusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin bir zirvede biraraya gelmesi için çalışma başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe’de düzenlediği basın toplantısında “Yakın zamanda bir üçlü zirve yapılabilir” diyerek, üzerinde çalışıldığını belirtti. Geçtiğimiz hafta Soçi’de Suriye Ulusal Diyalog Konferansı gerçekleştirildiğini hatırlatan Kalın, “Bizim açımızdan, Soçi Zirvesi’nde birtakım hatalar yapıldı, aksaklıklar oldu. Buna rağmen Astana ve Cenevre süreçlerinin birbirine biraz daha yakınlaştırılması noktasında önemli bir adım atıldı” değerlendirmesinde bulundu.

SOÇİ’DE AÇIKÇA SÖYLEDİ

Kalın, Suriye’nin birlik ve beraberliğini sağlayacak bir devlet yapısı ve liderliğin ortaya çıkmasının Suriye’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığına işaret ederek, bu konunun en son Soçi’deki üçlü zirvede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye açık bir şekilde ifade edildiğini belirtti.

TEMAS SÖZ KONUSU DEĞİL

Kalın, yakın tarihte İran, Rusya ve Türkiye’nin, liderler düzeyinde bir görüşme yapıp yapmayacağı sorusuna karşılık da “Soçi ya da Astana süreciyle ilgili bir üçlü zirve üzerinde çalışıyoruz. Bunu liderler de birkaç vesileyle konuştular. Tarih, yer konusunda şu anda çalışmalar yapılıyor. Yakın zamanda böyle bir üçlü zirve yapılabilir. Tekrar hem Astana hem Soçi hem Suriye’deki gelişmeleri kapsamlı bir şekilde değerlendirmek açısından” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Esed’le görüşülmesi gerektiğine ilişkin sözleri sorulan Kalın, “Bu konuda çok açık ve net tavrımızı baştan beri ortaya koyduk. Bizim rejimle herhangi bir temasımız söz konusu değil, şu anda öyle bir temasın kurulması da söz konusu değil” cevabını verdi.

#Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın
#İran
#Türkiye
#Rusya
6 yıl önce