|

Ülkemizi temsil edemezler

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, ilahiyat fakülteleri ve Diyanet’i itibarsızlaştıran söylemlere sert cevap verdi: Yolu asla ülkemizin örgün dini eğitim kurumlarından geçmeyen, Selefi anlayıştan beslendikleri anlaşılan ve kendi göreceli fikirlerini tekfirci bir söylemle mutlak hakikat olarak sunmaya çalışan bu kişiler asla bu ülkenin dini anlayışını temsil edemezler.

Yeni Şafak
04:00 - 10/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:38 - 10/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İlahiyat Fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarını göreve çağırması üzerine Marmara Üniversitesi (MÜ) İlahiyat Fakültesi’nden yazılı açıklama yapıldı.

SELEFİ ANLAYIŞLARI VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının son derece isabetli olduğu belirtilen açıklamada, marjinal grupların uzun zamandır dini konularda ortaya koydukları söylem ile İlahiyat Fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik itibarsızlaştırma gayretlerinin herkesçe malum olduğu vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi: “Birkaç aykırı örnek üzerinden sürekli olarak ülkemizin en önemli dini kurumlarına saldırarak kendilerine alan açmaya ve itibar devşirmeye çalıştıkları bilinmektedir. Yolu asla ülkemizin örgün dini eğitim kurumlarından geçmeyen, Selefi anlayıştan beslendikleri anlaşılan ve kendi göreceli fikirlerini tekfirci bir söylemle mutlak hakikat olarak sunmaya çalışan bu kişiler asla bu ülkenin dini anlayışını temsil edemezler.”

  • Bilimsel katkıyı
    sunmak görevimiz
  • Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilahiyat fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarını göreve çağıran değerlendirmeleri üzerine yazılı açıklama yaptı.
  • ELEŞTİRİLERİ DOĞRU
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadelerinin bazı çevrelerce farklı yorumlandığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: “Konuşmasında, bazı kesimlerce esas maksadının çarpıtılarak saldırılara maruz bırakılacağına da işaret eden Sayın Cumhurbaşkanı, bu konuda söz söyleme yetkisi olan ilahiyat fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı uzmanlarının sessiz kalmasını haklı olarak eleştirmektedir. İslam dini konusunda sağlıklı ve doğru bilginin bilimsel yaklaşım ve çabayla elde edilebileceğine inanan ve bunu daima savunan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mensubu olarak bizler, bu yolda yapılacak çalışmalara her türlü bilimsel katkıyı sunmanın görevimiz olduğunu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

#Marmara Üniversitesi
#Ankara Üniversitesi
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce