|

Vekilliğinin bittiği gün Kılıçdaroğlu'nun istifasını istedi

CHP'li Eren Erdem, milletvekilliği süresinin bittiği gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'istifa' çağrısında bulundu. Erdem, sosyal medya hesabından "2920 gündür Genel Başkan olan ve 9 seçim kaybeden birinin, 50 günlük çalışmayla CHP’nin mahkum edildiği %25 barajını aşıp %30’ları geçen bir siyasal hareketlilik karşısında yapması en erdemli davranış “istifa” olacaktır. Bu, saygın, erdemli bir davranış olarak mutlaka tarihe geçer" paylaşımını yaptı.

Yeni Şafak
18:30 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 18:38 - 25/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Eren Erdem
Eren Erdem

CHP 26. dönem İstanbul Milletvekili Eren Erdem milletvekilliği süresinin bittiği gün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.

Erdem, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret ederek "
CHP’nin mahkum edildiği %25 barajını aşıp %30’ları geçen bir siyasal hareketlilik karşısında yapması en erdemli davranış istifa olacaktır
" dedi.
Erdem şu ifadelere yer verdi:


Liste dışı kaldıktan sonra partisini topa tutmuştu

Eren Erdem CHP’nin açıkladığı milletvekili aday listesinde yer almaması üzerine katıldığı bir televizyon kanalında CHP’li yöneticileri topa tutmuştu.

22 Mayıs tarihinde katıldığı programda MİT TIR’ları dosyasıyla ilgili ilk defa isim verdi. Erdem programda,
‘FETÖ’den belge almakla yargılanıyorum ama MİT tutanaklarını bana Bülent Tezcan verdi
’ demişti.

Erdem ayrıca FETÖ’nün yayın organı Zaman gazetesinde yapılan eyleme katılmasıyla ilgili ise, ‘Ben CHP medya komisyonu üyesiyim. Herhangi bir gazeteye kafama göre gitmem. Zaman gazetesine Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla gittim” ifadelerini kullanmıştı.

#Eren Erdem
#CHP
#Kılıçdaroğlu
6 yıl önce