|

Vitrine 'sağ' aday

CHP’de, İYİ Parti ile yapılacak iş birliği kararı sonrası bazı illerde sıfırdan aday arayışı başladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’nin CHP’yi destekleyeceği illerde aday adaylarını yeniden gözden geçiriyor. Bu illerde İYİ Parti’nin de oy verebileceği sağ kesime yatkın isimlerin ön plana çıkarılacağı belirtilirken iş birliğinin gizli ortağı HDP’nin tepkisi de merak ediliyor.

Nur Banu Aras
04:00 - 18/12/2018 Tuesday
Güncelleme: 03:13 - 18/12/2018 Tuesday
Yeni Şafak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener, yerel seçimde ittifak için anlaştıklarını açıklamıştı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener, yerel seçimde ittifak için anlaştıklarını açıklamıştı.

İYİ Parti ile ittifak yapılacak yerlerde CHP, sağ tandanslı aday arayışına girdi. Bu kapsamda İYİ Parti ile iş birliğinin yapılacağı İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Hatay, Muğla, Eskişehir, Antalya, Adana, Tekirdağ ve Aydın adaylarını CHP yeniden masaya yatıracak. Bu 11 ilde, CHP'nin İYİ Parti tabanına da hitap edecek adaylar üzerinde duracağı belirtiliyor.

HDP'Yİ GÖZ ARDI ETMEYECEK

CHP, İYİ Parti'nin kendini destekleyeceği illerde bu yönde aday arayışına girerken ittifakın gizli ortağı HDP'yi de göz ardı etmek istemiyor. Bu süreçte özellikle İstanbul'da HDP desteğini de almayı planlıyor.

İMAMOĞLU KESİN GİBİ…

İttifakın ardından CHP’nin bazı büyükşehir adayları ise netleşiyor. İş birliği sürecinde mutabakata varılmasının hemen ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinde ziyaret ettiği Ekrem İmamoğlu'nun CHP’den İstanbul adaylığına kulislerde kesin gözüyle bakılıyor.

İKİNCİ PLAN KUŞOĞLU

Ankara'da ise daha çok İYİ Parti desteğini almayı planlayan CHP, Mansur Yavaş'ın ismi üzerinde diretse de siyasette sağ geçmişi de bulunan Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu’nu ikinci seçenek olarak düşünüyor.

CHP'de bu isimler konuşulurken dün Kılıçdaroğlu MYK'yı topladı ve adaylar üzerinden son değerlendirmeleri yaptı. Bugün yapılacak olan Parti Meclisi toplantısında ise, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul ve Ankara adaylarını PM'ye sunması bekleniyor. PM'de, il ve ilçeler dahil yaklaşık 400 adayın daha açıklanması hedefleniyor.

#İYİ Parti
#Meral Akşener
#CHP
5 years ago