Yargıtay Donanma davasında 12 kişinin yeniden yargılanmasına karar verdi

17:32, 18/06/2022, CumartesiG: Güncelleme: 17:42, 18/06/2022, Cumartesi
DHA
Yargıtay Donanma davasında 12 kişinin yeniden yargılanmasına karar verdi
Yargıtay, Donanma davasında 12 kişinin yeniden yargılanmasına karar verdi

Yargıtay, terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemine yönelik 51 sanıklı davada beraat eden 3 kişiyle mahkumiyet alan 9 kişinin yeniden yargılanmasına karar verdi.

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemine yönelik davada, aralarında amiraller ile örgütün sözde ağabeylerinin de bulunduğu 53 kişi, Kocaeli 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandı. Kandıra'daki Cezaevleri Yerleşkesi içerisindeki özel duruşma salonunda görülen davada 23 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 13 sanığa müebbet hapis, 9 sanığın ise beraatine karar verilirken, diğer sanıklara çeşitli cezalar verildi.
Verilen karar, katılan ve sanık avukatlarının temyiz talepleri sebebiyle, önce Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi, ardından Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi tarafından tekrar incelendi. Yargıtay 3'üncü Dairesi, davada verilen kararların büyük çoğunluğunu onaylarken, 3'ü beraat, 9'u mahkumiyet kararı alan toplam 12 sanık hakkında verilen kararları eksik araştırma ve delillerin değerlendirilmesinde düşülen yanılgıyla yazılı şekilde hüküm kurulması sebebiyle bozdu.
Anayasal düzeni ortadan kaldırmak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından yargılanarak beraat eden sanıklar eski astsubaylar Ali Cihan Özçelik, Murat Göktürk ve Gürkan Kantaroğlu ile aynı suçlardan cezalar alan eski tuğamiral Nazmi Ekici, eski albay Önder Öngör, eski astsubay Olcay Keriman, eski kurmay binbaşı Özgür Gencer, örgütün mahrem ağabeyleri Emrah Çoban, Enver Kılıç, Mehmet Sarı, Oktay Aygün ve Ümit Kol dosyanın Kocaeli 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesinin ardından yeniden yargılanacak.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026