|

YÖK baraj düşürme çalışmalarını tamamladı: YKS'de barajın 170'e düşürülmesi gündemde

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) çok sayıda adayın barajın altında kalması nedeniyle barajın geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 170'e düşürülmesi gündemde. YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre; konuyla ilgili çalışmasını tamamladı, konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu.

14:22 - 10/08/2021 Salı
Güncelleme: 16:44 - 10/08/2021 Salı
IHA
Arşiv
Arşiv

Üniversiteye girişte tercih dönemi sürerken, baraj puanlarının düşürülmesi gündemde. Yükseköğretim Kurulu, konuya ilişkin çalışmasını sürdürüyor. Yetkililer, salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi ve öğrencilerin uzaktan eğitim döneminde sınava iyi hazırlanamamaları nedeniyle üniversite sınavında başarı ortalamasının düştüğünü bildirdi. Çok sayıda aday barajın altında kaldı.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı bir televizyon programında, 180 olan baraj puanının altında kalanlara yönelik bir çalışma yapıldığını söylemişti.

TERCİHLER 20 AĞUSTOS’TA SONA ERİYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün barajın düşürülmesi çağrısında bulunmuştu. Son karar, yapılacak çalışmaların neticesinde açıklanacak. Tercih işlemleri 20 Ağustos'ta sona erecek.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#YÖK
#YKS
3 yıl önce