
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Yüksekova Dilekli Nizar Dağı'nda tespit edilen 6 teröristin silahlı İHA ile ateş altına alınarak etkisiz hale getirildiği bildirildi. Öte yandan TSK'dan yapılan açıklamada, Çukurca'da devam eden dünkü operasyonda 26 teröristin öldürüldüğü duyuruldu.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Dibecik Hisar Dağı'nda bulunan Dağ Komando Tugayı 5'inci Komando Taburu unsurlarınca, Dilekli Nizar Dağı'nda gözetleme faaliyeti yürütüldü.
Bu sırasında tespit edilen 6 terörist, saat 08.05'te silahlı İnsansız Hava Aracı (İHA) ile ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.
Öte yandan TSK'dan yapılan açıklamada, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde devam eden operasyonda dün 26 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. 3 kaleşnikof piyade tüfeğinin ele geçirildiği, bir el yapımı patlayıcının da imha edildiği belirtildi.
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bir terörist ölü olarak, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği ile birlikte ele geçirildiği açıklandı.
Şırnak'ta da bölücü terör örgütünden kaçan bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.











