|

Yunanistan’ın bir kısmı değil tamamı ABD üssü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’ın bir bölgesinin değil tamamının Amerika’nın bir üssü durumuna geldiğini söyledi.

00:00 - 12/11/2021 Cuma
Güncelleme: 06:50 - 12/11/2021 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’ın bir bölgesinin değil tamamının Amerika’nın bir üssü durumuna geldiğini söyledi. Erdoğan ve Orban baş başa görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in mülteci krizinde sorunun Türkiye’den kaynaklandığı yönündeki açıklaması ve Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Dedeağaç’a sevkiyatının devam etmesine ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine, “Öncelikle mülteci krizinin Türkiye tarafından kaynaklandığını söylemek gerçekten nankörlüktür.” karşılığını verdi.



TÜRKİYE’Yİ ALDATAMAZSINIZ

“Eğer biz kapıları açacak olursak Yunanistan ne yapar bilemem.” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: Şu an itibarıyla da hala sürekli elimizde bütün belgeler var, video kayıtları var. Nasıl Ege’de, Akdeniz’de bu mültecileri, bu düzenli, düzensiz göçmenleri o sulara gömdüklerinin belgeleri var elimizde. Bunu dünyaya anlatmak suretiyle dünyayı aldatabilirsiniz ama Türkiye’yi aldatamazsınız.”

SAYA SAYA BİTİREMEDİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dedeağaç’taki gelişmelere ilişkin de “Aslında sadece Dedeağaç bir üs değil, Yunanistan’ın kendisi şu anda Amerika’nın bir üssü durumuna gelmiştir. Şu anda Yunanistan’ın içerisindeki Amerikan üslerinin sayısını ben saya saya bitiremedim. O denli Yunanistan’ın içinde Amerika’nın üsleri var. Şöyle hepsini bir araya toparladığımız zaman ortaya öyle bir tablo çıkıyor ki Yunanistan’ın kendisi adeta Amerika’nın bir üssü gibi” dedi.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Yunanistan
#Dedeağaç
#Amerika
2 yıl önce