|

22 yıllık mucize kurtuluş

Bugünlerde 7 şiddetinde meydana gelen depremle gündeme gelen Papu Yeni Gine'de 1993 yılında meydana gelen yangında yaralanan Wesley Koni, mucizevi bir şekilde ailesine kavuştu.

Yeni Şafak
12:13 - 11/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:23 - 11/05/2015 Pazartesi

22 yıl önce Avustralya'da çıkan bir yangında yaralanan ve o zaman çocuk yaşlarda olan Wesley Koni, Avustralya hükümeti tarafından Sidney'e getirilerek, tam 30 kez ameliyat oldu. News.com'da yer alan habere göre, tedavi süresince, yani 22 yıl boyunca ailesinden uzak kalan Koni'nin kavuşma anı "60 Dakika" isimli program sponsorluğunda gerçekleşti.



22 yıl ailesinden uzakta kaldı


Tıbbi tedavisi için Sidney'e getirilen Wesley tam 30 ameliyat geçirdi. Ayrıldığı köyünden tedavi için 22 yıl boyunca ailesinden uzakta Sidney'in banliyölerinde yaşadı.




"Onu kurtarmak için boynunu kestik"


Ameliyatını gerçekleştiren cerrah Malcolm Linsell, "Hayatta kalması gerçekten bir mucize oldu. Onu kurtarmak için neredeyse boynunu kestik. Onu ilk gördüğümde 'Allah'ım ben buna ne yapacağım' dedim. Ama başarılı ameliyatlarla Wesley için en iyisini yapmaya çalıştık" dedi.




Anneler Günü'nde mucize gibi kavuşma


Aradan geçen 22 yıl sonra Wesley memleketine, köyüne döndü. Bebek olarak çıktığı köyünden bir genç olarak ve iyileşmiş olarak dönen Wesley ailesini özellikle de annesini göreceği için çok heyecanlıydı. Ölümcül yaralı olarak çıktığı köyüne bir kahraman olarak döndü. 60 Dakika (60 Minutes)) adlı bir programın sponsor olduğu bu kavuşma Anneler Günü'ne denk getirildi.



Wesley'in anne ve babasına kavuştuğu o dakikalarda duygu dolu anlar yaşandı. 22 yıl sonra evladına kavuşan Wesley'in annesi, "Bu benim için en büyük Anneler Günü hediyesi oldu" dedi. Çok duygulanan Wesley ise, "Anneme, babama ve kardeşlerime kavuştuğum için çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ederim" dedi.





#wesley koni
#wesley koni papua yeni gine
#wesley koni ailesi
9 yıl önce