|

5. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali'ne başvurular başladı

Uluslararası Kızılay Dostluk Filmleri Festivali bu yıl 22-25 Aralık 2022 tarihleri arasında takipçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Beşincisi düzenlenen festivalin yarışma başvuruları başladı. Sinemacılar 10 Ekim’e kadar festivale ‘dostlukfilmfestivali.com’ adresinden başvurabilecek. Festivalde bu yıl ilk kez bir belgesel yapıma ‘Kızılay İnsani Bakış’ ödülü verilecek.

16:38 - 1/10/2022 Cumartesi
Güncelleme: 16:43 - 1/10/2022 Cumartesi
Diğer
Arşiv.
Arşiv.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’nin başvuruları başladı. Sinemacılar, kısa film ve belgesel yapımlarını festivalin Ana Yarışma, Kırk Yıllık Hatır, İnsani Bakış kategorilerine 10 Ekim’e kadar gönderebilecek.

Bu yıl bir ilke de imza atılacak festivalde İnsani Bakış kategorisinde yarışan bir belgesele ‘Kızılay İnsani Yardım’ ödülü takdim edilecek.

Geçtiğimiz yıl 50 ülkeden 448 filmin başvurduğu festival bu yıl da sanatı ve dostluğu sinemaseverler ile bir araya getirecek.

Türk Kızılay çatısı altında ve Balkon Film organizasyonuyla düzenlenen 5. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün de destekleriyle gerçekleştiriliyor.

Festivalin başvuru detayları ‘dostlukfilmfestivali.com’ internet adresinden görülebiliyor.

Daha önce Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’ne başvurmuş filmler ise yarışmalara tekrar başvuru yapamayacağı festivalin ödül bedeli ise ileri bir tarihte düzenlenecek basın toplantısında duyurulacak.

TÜRK YAPIMLAR ÜCRETSİZ BAŞVURABİLECEK

Sinemacılar festivalin yarışma bölümlerine festivalin ‘dostlukfilmfestivali.com’ internet adresindeki FilmFreeway ve Festhome linkleri üzerinden başvuru yapabiliyor. Türk filmleri ise ücretsiz başvurabiliyor.

EN BAŞARILI KISA’LARA ÜÇ ÖDÜL

Festivalin Ana Yarışma bölümüne, doğrudan ya da dolaylı bir şekilde dostluk temasını işleyen, 01.01.2020 sonrasında yapılmış kurmaca, animasyon ve deneysel filmler katılabilecek. Bu yapımlar İngilizce alt yazılı olarak, jenerik süresi dahil 20 dakikayı aşmamayacak. Bu kategoride yapılan değerlendirme sonucunda En İyi Film Ödülü, Jüri Özel Ödülü ve Mansiyon verilecek.

KIZILAYDAN ‘İNSANİ YARDIM’ ÖDÜLÜ

İnsani Bakış Belgesel Yarışması bölümünde ise yeryüzünde savaş, doğal afet ve salgın gibi tehlikelerin insanoğluna verdiği zarar ile bunları dindirmek için gösterilen insani tepkiyi, yardımı konu edinen filmler değerlendirmeye alınacak. Bu bölümdeki filmler festival jürisi ve Kızılay tarafından değerlendirilecek. 01.01.2018 sonrasında çekilmiş, jenerik dahil 30 dakikanın altındaki İngilizce altyazılı belgesel filmler bu bölüme başvurabilecek. Seçilen bir film Kızılay İnsani Yardım Ödülü’nü alacak.

‘KIRK YILLIK HATIR’ BÖLÜMÜNDE YAPIM YILI SINIRI YOK

Yapım yılı sınırı olmaksızın, süresi 30 dakikayı geçmeyen ve yarışma şartlarına uymayan kısa film, belgesel, animasyon, deneysel ve video-art gibi farklı formattaki yapımlar ise yarışma dışı gösterim kategorisine başvurabilirler. Bu kategoriler Kırk Yıllık Hatır Bölümü (Dostluk Ödülü verilecek) ve Panaroma’dan oluşuyor.

#Kızılay
#Dostluk
#Festival
2 yıl önce