99 yaşında her gece matematik problemi çözmeden uyumuyor

Yeni Şafak
12:58, 23/11/2018, CumaG: Güncelleme: 14:44, 23/11/2018, Cuma
AA
99 yaşında her gece matematik problemi çözmeden uyumuyor
Hasan Tahsin Abakan

İzmir'de adının verildiği sokakta ikamet eden 99 yaşındaki emekli matematik öğretmeni Hasan Tahsin Abakan, ilerleyen yaşına rağmen cebir ve geometriye olan ilgisi dikkati çekiyor. Abakan: "Gözlerim artık eskisi gibi görmese de problem çözmeye devam ediyorum. Cebir ve geometriye olan bağımı yitirmemek için her gece uyumadan önce matematik problemleri çözüyorum."

İzmir'de yaşayan 99 yaşındaki emekli matematik öğretmeni Hasan Tahsin Abakan, "Gözlerim artık eskisi gibi görmese de problem çözmeye devam ediyorum. Cebir ve geometriye olan bağımı yitirmemek için her gece uyumadan önce matematik problemleri çözüyorum" dedi.

Karşıyaka ilçesinde adını taşıyan sokaktaki evinde yaşamını sürdüren Abakan, 1938 yılında, sınav komisyonunda Türkiye'de yüksek matematik öğretiminin yaygınlaşmasında rol oynayan Kerim Erim ile dünyaca ünlü matematikçi Cahit Arf'ın yer aldığı yeterlilik sınavını geçerek başladı.



Sayılara olan ilgisini yitirmemek için her gün çözüyor

Türkiye'nin birçok şehrinde görev yapan Abakan, 36 yıllık meslek hayatı boyunca öğrencilerine hep matematiği sevdirmek için çabaladı. İlerleyen yaşına rağmen matematiği bırakmayan Abakan, sayılara olan ilgisini yitirmemek için de her gece soru çözdükten sonra uyuyor.

Hasan Tahsin Abakan, bir öğretmenin asla emekli olup kenara çekilmemesi, son nefesine kadar öğrenmeye ve öğretmeye devam etmesi gerektiğini söyledi. Öğretmenin, insanların hayatını şekillendirdiğini dile getiren Abakan, görev yaptığı sürece öğretme heyecanını hiç kaybetmediğini dile getirdi.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/11/23/01/09/resized_fa5af-4338b80b1240_tur_picture_20181123_16973326_16973317.jpg

Matematik öğretmenlerine tavsiyede bulundu

Görev yaptığı dönemde okula gitmek için her sabah heyecanla uyandığını ve özenle hazırlandığını anlatan Abakan, şöyle konuştu:
  • "Yeni nesil matematik öğretmenlerine tavsiyem yaptıkları işe özen göstersinler. Çizdikleri geometrik şekillerine çok dikkat etsinler. Bir ressam tabloya nasıl resim çiziyorsa öğretmen de tahtaya geometriye bu düşünceyle resmetmeli bu şekilde öğrencinin zihninde kalıcı bir etki bırakabilir. Okula giderken kıyafetlerimin ütüsüne özen gösterirdim. Saçım, sakalım hepsi derli toplu düzgün ve temiz olurdu. Çünkü öğrencinin karşısına geçtiğinde kıyafetin ciddiyeti vurgular. Bu ciddiyeti gören öğrenciyi etkin altına alıp anlatmak istediğini daha etkili bir şekilde anlatabilirsin. Bu işe ve kendine verdiğin değeri gösterir."

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026