|

Abdurrahim Karakoç albümüne özel ödül

Motif Vakfı tarafından bu yıl 20.si gerçekleştirilecek olan ‘Motif Halk Bilim Ödülleri’ önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak.

Yeni Şafak
17:32 - 12/12/2014 Cuma
Güncelleme: 17:37 - 12/12/2014 Cuma
Yeni Şafak

2012 yılında vefat eden Türk edebiyatının mümtaz ve kişilikli kalemi ünlü şair Abdurrahim Karakoç’un vefatının birinci yılı anısına Bahçelievler Belediyesi tarafından, şairin bestelenen şiirlerinin seslendirildiği “Beste Beste, Türkü Türkü” albümü de “Motif Özel Ödülü’ne” layık görüldü.


Kültürel değerlerimizi ve halk kültürü öğelerimizi günümüz Türkiye’sinde yaşatmak, yaygınlaştırmak ve daha geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla kurulan Motif Vakfı’nın geleneksel hale getirdiği ve bu yıl yirmincisi gerçekleşecek Motif Halk Bilim Ödülleri Töreninde ödül alacak kişi, kurum ve kuruluşlar, ülke çapında yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde ödül tespit komisyonunca belirlendi.


20. Motif Halk Bilim ödülleri kapsamında “Motif Özel Ödülü” merhum şair Abdurrahim Karakoç’un eserlerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla hazırlanan “Beste Beste Türkü Türkü” isimli albüm dolayısıyla Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na takdim edilecek.


Ödül töreni 26 Aralık 2014 günü İstanbul Cemal Reşit Rey Konser salonunda gerçekleşecek.

#CRR
#Abdurrahim Karakoç
#Beste Beste Türkü Türkü
9 yıl önce