|

Alışverişin ucuz adresi: Outlet Mağazaları

Hesaplı alışverişin yeni adresi outlet mağazaları. Seri sonu ve defolu ürünlerin satıldığı outlet mağazalarınde yerli ve yabancı birçok markanın ürünlerini ucuza almak mümkün.

Ayşe Olgun
00:00 - 7/01/2007 Pazar
Güncelleme: 23:55 - 6/01/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Alışverişin ucuz adresi: Outlet Mağazaları
Alışverişin ucuz adresi: Outlet Mağazaları

Fabrika satış, seri sonu ve defolu ürünlerin satıldığı outlet mağazaları son yıllarda alışverişteki yeni adresimiz. İlk önce fabrikaların alt katlarında açılan outlet mağazaları daha sonra fabrikalar'ın yoğunlukla bulunduğu şehir merkezinden uzak semtlerde faaliyete geçti. Gördüğü ilgi üzerine ise bugün artık nerdeyse her semtte ve alışveriş merkezinde yerli ve yabancı markaların birer outlet mağazası yer alıyor.


Outlet deyip geçme

Özellikle İstanbul'un artık bir outlet mağaza cenneti olduğunu söyleyebiliriz. Yine İzmir, İzmit, Kütahya ve Bursa'da pek çok markanın outlet mağazaları hizmet veriyor. Hatta son zamanlarda açılan birçok alışveriş merkezinde sadece markaların outlet ürünleri satılıyor. Sadece giyimin değil ev eşyası yada teknolojik ürünlerin satıldığı outlet alışveriş mağazaları da var.


Özel ürün çıkarıyorlar

Outlet mağazalarından markaları ucuza alabileceğinizi söyledik. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Mesela, firmalar outletlerin bu kadar ilgi görmesi üzerine, sırf outlet mağazalarında satmak için özel ucuz ürün üretmeye başladı. Böyle olunca ürünlerin kalitelerinde de bir düşüş yaşandı. Ayrıca ucuza gelmesi için firmaların çoğu mallarını Çin'de üretiyor. Aldığınız ürünlerin arkasında yer alan etiketlerde de bunu rahatça görebilirsiniz. Outlet mağazalarından alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bir başka nokta da alışveriş yaptığınız mağazanın gerçekten outlet mağaza olup olmadığıyla ilgili. Bunun için aldığınız ürünün etiketine ve fiyatına dikkat etmeniz gerekiyor. Yoksa cebinizden daha fazla para harcayabilirsiniz. Bu uyarılardan sonra sıra outlet mağazalarının adresini vermeye geldi. Buyurun alışverişe:


İkitelli tam bir cennet

İkitelli'de bir çok ünlü markanın ürünlerinin yer aldığı outletler var. Değirmenbahçe Caddesi üzerinde Kom, Reebok, Tommy Hilfiger ve Replay'in seri sonu mağazalarını gezebilirsiniz. Yine Beymen'in outleti BSSD, Mahmutbey Taşocakları Mevkii'nde Collezione ve LCW gezilmeye değer.

Outlet mağazalara yoğun ilgi gösterilince ard arda açılan birçok alışveriş merkezinde de sadece ünlü markaların outlet mağazaları yer aldı. Büyükçekmece'de Aymerkez, Zeytinburnu'nda Olivium, Bayrampaşa'da Aquarium, Sefaköy'deki Colony Outlet'i sayabiliriz. Yine İzmit Outlet Center çevre illerden ve hatta İstanbul'dan giden müşterilerini ağırlıyor. Park Bornova Outlet Center ise İzmir'in outlet çarşısı. Park Bornova'da birçok markanın outlet mağazası var. Burası aynı zamanda İzmir'in tek outleti.


Teknolojinin ucuzu

Ünlü teknoloji markalarının outlet ve spot ürünlerinin satışa sunulduğu İnter Show'u özellikle beyaz eşya alacağınız zaman mutlaka uğrayın. Burası aynı zamanda Türkiye'nin ilk teknoloji outlet çarşısı. İnter Show çarşıları Üsküdar, Eyüp, Esenler ve Sultanbeyli'de bulunuyor.


17 yıl önce